De Revelion, multi copii ajung sa stea cu o bona sau cu bunicii pentru ca parintii isi planifica petreceri cu adulti. Insa, daca n-ai planificat nimic anul asta, te poti distra foarte bine si cu copiii. Exista multe tipuri de petreceri la care cei mici se bucura si le poti oferi si lor ore de distractie de Revelion, chiar daca ei nu stau treji nici pana la miezul noptii. Daca se distreaza si ei alaturi de tine, invata de mici ca Revelionul e un prilej de bucurie si sarbatoare in viata oamenilor.
Vacanta de iarna a copiilor poate parea lunga dupa ce trec zilele Craciunului; foloseste saptamana pe care o au libera intre Craciun si Revelion ca sa ii implici si pe ei in pregatirile petrecerii de Revelion. Copiii adora sa se costumeze si nu au prea multe ocazii, intrucat petrecerea de Halloween e doar o data pe an si nu se serbeaza pretutindeni. De Anul Nou se poarta costumatia cu palarii mari, haioase, sau coifuri de petrecere ce incanta copiii. Le poti gasi la magazine specializate in accesorii de petreceri sau puteti voi sa le improvizati cu hartie creponata pusa dupa imaginatie in jurul unei palarii pe care o aveti in casa, sau facand un coif conic dintr-o bucata de carton. Daca faci palaria sau coiful in casa, lasa copilul sa si-o decoreze cum vrea el, cu markere, cu acuarele, cu sclipici. Mai puteti cumpara confetti, artificii, fluiere si baloane. Oricum, cumpara acele produse pe care ulterior le poti strange. Copiii adora aceste accesorii si vor petrece toata ziua de 31 decembrie aranjand si decorandu-si camera cu ele.
Planificati ca in noaptea de Revelion sa aveti macar o ora sau doua dedicate jocurilor. Discutati impreuna cu cateva zile inainte ce jocuri alegeti sa jucati. In afara de sah sau carti, puteti sa luati in calcul si alte jocuri care sa implice imaginatie si dinamism.
Puteti juca jocul „Sardelele”: ca si la jocul „de-a v-ati ascunselea”, o persoana isi gaseste un loc unde se ascunde. Celelalte persoane pornesc sa o caute. Pe masura ce este gasita, cine o gaseste se inghesuie langa persoana gasita, in locul sau de ascunzatoare (de aici si numele jocului, de „sardele”). Ultima persoana care ramane neascunsa „se pune” la tura urmatoare. Daca ai curte si daca nu e prea frig, va puteti juca si pe afara acest joc si este un bun prilej sa luati cu totii o gura de aer proaspat.
Puteti sa invitati la voi de Revelion un copil sau doi din prietenii sai. Astfel copilul tau va fi cu atat mai entuziasmat de petrecerea care se apropie iar parintii copiilor invitati pot fi chiar incantati de initiativa ta. Copilul tau le poate confectiona manual invitatii si le puteti lua palarii de petrecere, ca sa se distreze cu totii pe cinste.
Folositi impreuna una din zilele de dinainte de Revelion ca sa preparati mancarea pentru masa festiva. Puteti face impreuna prajiturele, tort, biscuiti. Incearca sa prepari si ceva sanatos, pentru ca prea mult zahar le poate face rau copiilor si le da prea multa energie.
In seara de Revelion, poti face mini-pizza cu ingrediente gustoase (sos de rosii facut in casa, sunca, cascaval, ardei, masline, ciuperci) si lasa copiii sa isi faca si ei propria pizza.
Dupa ce mananca cei mici, treceti la jocuri, dupa lucrurile sa se desfasoare de la sine; in functie de varsta copiilor, poti chiar sa te refugiezi in alta camera si sa te bucuri de seara, stiind ca ai tai copii sunt in siguranta si fericiti, iar scoala va incepe in curand si vor avea amintiri frumoase de la petrecerea de Revelion, bune de povestit colegilor lor.
Tu cum organizezi petrecerea de Revelion cand esti cu copiii acasa?