Tocurile inalte dau dependenta? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tocurile inalte dau dependenta?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » Tocurile inalte dau dependenta?
modele de pantofi
Credit foto: Depositphotos.com

Editia americana a revistei Glamour a publicat un articol despre un studiu facut de cercetatorii americani, care au descoperit ca tocurile inalte purtate in mod regulat pot da dependenta! Se pare ca obiceiul de a purta tocuri duce la modificari in structura muschiului pulpei precum si la o scurtare a tendonului lui Ahile cu pana la 13%, astfel incat femeile respective nu mai pot purta pantofi fara toc pentru ca le provoaca dureri intinderea cu care muschii si tendoanele nu mai sunt obisnuite.

Care este solutia?

Specialistii de la Women’s Health spun ca o solutie ar fi sa arunci pantofii cu toc din picioare de indata ce intri in casa si sa faci cateva exercitii usoare pentru a intinde bine tendoanele si muschii gambei. O alta solutie care mi se pare evidenta ar fi alternarea tocurilor inalte cu tocuri mai joase sau cu pantofi fara toc, pentru a nu ajunge la asemenea probleme.

Personal ador pantofii cu toc inalt. Imi place si cum arata, si cum schimba tinuta si mersul unei femei care stie sa-i poarte, insa descopar de la un an la altul ca nu mai am nervii tari necesari pentru a indura o zi intreaga in pantofi cu toc si ca nu ii mai scot din cutiile lor decat in rare ocazii. Pe de alta parte, am cunoscut femei care dupa ani de tocuri inalte chiar ajunsesera sa nu mai poata purta altceva.

Tu preferi sa porti tocuri in mod regulat sau alegi confortul unor balerini?

Te mai poate interesa: Top 5 obiceiuri proaste ale femeilor care le afecteaza sanatatea

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 26/03/2023