Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o toamna ardeleana, ne-a adus o imbunatatire serioasa a caietului de retete si taine gospodaresti.
Iata o noua reteta trimisa de Ludovica: Chiftele de carne cu dovlecei.
Va recomandam o reteta delicioasa de Sarmalute in foi de vita.
Va prezentam o apetisanta reteta de escalop in sos de rosii.
Iata o reteta delicioasa: cartofi noi cu mustar la cuptor.
Iata o reteta delicioasa si aspectuoasa: Macaroane cu carne tocata si sos bechamel (reteta video).
Primesc zilele acestea un telefon din Timișoara. Doamna Luci, cum se recomandă, îmi spune povestea unei cărți de bucate vechi de aproape un veac, „cartea dupa care, acum 50 de ani, o vecină care era bucatareasă a gătit la nunta mea”.
Iata o reteta care va fi pe placul intregii familii: Placinta cu carne.
Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă, mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]
Va prezentam o reteta deosebita, creata de Edner, bucatarul Casei Regale a Romaniei, pentru a celebra ridicarea castelului „Cuibul liniștit” al Reginei Maria, la Balcic, pe Coasta de Argint. Reteta a fost publicata in “Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare” de Constantin Bacalbașa, editura Cartex, 2009, ediție ingrijita și adnotata de Simona Lazar. Iata cum […]
Incepand de astazi, Reteteletale.ro are un nou colaborator. In fiecare zi, specialistul nostru culinar, cunoscut sub pseudonimul Gospodina Corporatista, iti va recomanda idei pentru o masa savuroasa si sanatoasa pentru tine si familia ta.