Pentru o zi cu dezlegare la peste din postul in care ne aflam, venim in intampinarea celor ce tin post cu o noua reteta sanatoasa si savuroasa, usor de preparat, in numai 40 de minute, oferita tuturor de Don Mariano.
Iata o alta reteta trimisa de Daniela: Cosulete cu salata de ton.
Iata o reteta gustoasa si sanatoasa: cod cu legume la cuptor.
Va recomandam aceasta interesanta reteta de vara: salata de andive cu surimi.
Se zice ca de Anul nou e bine sa mananci peste. Iata si o reteta care sa va inspire: Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume.
Se spune ca daca mananci peste de Revelion ai noroc tot anul. De aceea va recomandam aceasta reteta de peste cu legume la cuptor.
Ingrediente: 1 galbenus 250 gr faina 125 gr unt 2-3 linguri de apa un praf de sare
Recomandările pentru momentul introducerii peștelui (și a alimentelor solide în general) în dieta unui bebeluș s-au schimbat destul de mult de-a lungul timpului, iar disponibilitatea fiecărui bebeluș variază în mod cert.
Aflata demult la Manastirea Bistrita din Neamt, aceasta reteta de Pastravi manastiresti cu legume s-ar potrivi numai bine pentru zilelele de sarbatoare. Ingrediente Pastravi manastiresti cu legume 3 pastravi, 200 g fasole verde (poate fi si din conserva), doua cepe, doi ardei grasi verzi, vin alb, untdelemn, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
Pastrav-2 buc, sare, ulei, piper usturoi, vin alb
Nu trebuie să pleci prea departe pentru a găsi adevăratele retete romanesti. Doar să nu te îndepărtezi de ulița satului! S-a întâmplat să ajung de câteva ori la Sâmbăta de Sus la vrema dezlegărilor la peşte. Ferice de mine! – mi-am zis, şi nu neapărat pentru că îmi plac bucatele de peşte – şi-mi plac! –, […]
Vânt subţire în zori, valuri mai năprasnic înaintând spre ţărm… simţi cum marea şi ea se pregăteşte să iasă din primăvară, înaintând vitejește spre vară. Cine ştie cu adevărat care e cursul vremii va înţelege că e timpul lufarului. Nea Vili, bătrânul pescar de la malul mării, căruia-i datorez şi reţeta de ciorbă de rapane, […]