Ultimele

Reteta de ministru: Crap in solzii lui

Retetele tale » Reteta de ministru: Crap in solzii lui
Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi – in prima si a doua editie – are un titlu intrigant: „Dictatura gastronomica”. Am la indemana ambele editii si de la o prima ochire imi dau seama ca cea de-a doua varianta este mult imbunatatita – cu vreo 500 de retete, plus contributiile cititorilor si ale doamnei Bacalbasa, sotia scriitorului.

Un subcapitol numit „Regimul favorit” ne aduce dinainte „raspunsurile doamnelor si domnilor” care au binevoit sa ia in seama rugamintile editurii. Între rețetele primite la redacție și inserare în carte se află și cea propusa de G. Oromolu, fost ministru: „Crap in solzii lui”.

„Nu cureti solzii pestelui, nici nu-l spinteci. Toate maruntaiele i le scoti prin urechi. Il speli bine. Apoi pe aceeasi cale introduci intr-insul: sare destula, piper, untdelemn fin de salata, foaie de dafin, cimbru, putin tarhon, nucsoara. Culci pestele intr-o tava unsa cu untdelemn si-l pui la coptor. Cand pestele s-a copt, il scoti din tava, ii tragi solzii jos si-l dai la masa”.

Retete delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.

Data articol: iunie 13, 2017