Se zice ca de Anul nou e bine sa mananci peste. Iata si o reteta care sa va inspire: Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume.
2-3 pastravi (depinde de marimea pestelui)
1-2 legaturi de patrunjel
1 ceapa
1 Morcov (cine doreste)
1-2 rosii
2-3 cartofi
250 ml vin alb
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai
Se curata pastravul si se presara sare si piper,se unge tava cu unt si se da la cuptor.
Sos Meuniere:
Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min. apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Sosul astfel obtinut se toarna peste pestele scos din cuptor si legume.
Legumele se fac dupa preferinta fiacaruia…la cuptor, la abur, in tigaie…
Incearca si aceasta reteta video
Cuvinte cheie: pastrav la cuptor, retete peste, sos meuniere