Reteta zilei pentru dezlegare la peste: Tocanita de peste

22 noiembrie 2011,

Pentru o noua zi cu dezlegare la peste din postul Craciunului in care ne aflam, venim in intampinarea celor ce tin post cu o noua reteta sanatoasa si savuroasa, usor de preparat, in numai 40 de minute, oferita tuturor de Don Mariano.


Ingrediente:

800 g crap sau alt peste pe care il preferati

1 ceapa  mare

1 radacina de patrunjel

1 fir de praz

1 telina  mica

2 morcovi medii

2 cartofi

1 foaie de dafin

1 legatura patrunjel verde

3 linguri de pasta de tomate

ulei de masline

sare, piper

 

 

 

Mod de preparare:

 

Legumele curatate si taiate cubulete le  pui la fiert in  apa cu sare (mai putin ceapa). Lasa sa fiarba 20-25 minute si adaugi cartofii in ultimele 10 minute.

Pestele se sareaza, pipereaza si  stropeste cu zeama de lamaie.

Prajeste in ulei de masline bucatile de peste 2 minute pe fiecare parte.

In vasul in care se va face tocanita, pui ulei de masline si calesti ceapa taiata marunt si prazul rondele pana se inmoaie. Stingi cu  zeama in care au fiert legumele si dupa 2-3 clocote pui legumele scurse. Completeaza cu zeama  daca e nevoie si  asezonezi cu sare, piper si foaia de dafin.

Adauga pasta de tomate si amesteci usor sa nu se sfarame legumele.

Lasa 10 minute sa fiarba si pui si bucatile de peste prajit.

Serveste  cu patrunjel verde taiat marunt presarat pe deasupra. Optional poti pastra cateva bucati de peste si sa ornezi  fiecare portie cu el in momentul servirii.

 

Poate vrei sa mai incerci si: Supa de dovlecei si file de cod

 

 

 

Daca esti pasionat de peste si fructe de mare, te invitam pe cel mai puternic site de profil culinar cu peste 2.000 de retete cu peste si fructe de mare,  Don Mariano. Cine este Don Mariano? Afla aici!

 

 

 

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita