Torturi

Retete pentru Pasti: Tort cu migdale

Ingrediente
-pentru aluat: 200g unt, 200g zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 oua, 50g amidon, 150g faina, ½ pachet praf de copt

detalii

Retete de Pasti: Tort cu branza si fructe exotice

Ingrediente
-pentru blat: 6 oua, 12 linguri zahar, 150g faina, 1 varf sare, ½ plic praf de copt

detalii

Retete pentru Pasti: Tort diplomat

Ingrediente:
1 cana cu zahar
1 cana cu lapte
6 oua
6 plicuri cu zahar vanilat
1 kg frisca

detalii

Retete de Pasti: Tort diplomat

Ingredinte

500gr piscoturi, 3pliculete gelatina, 1litru de lapte, 3oua, 200gr. zahar, 1kg frisca Hulala, un compot de ananas, 100 gr stafide, o esenta de vanilie, portocale dupa preferinta, o cana de apa.

detalii

Prajitura-tort Monica, de post

INGREDIENTE
2 cani apa calduta
2 cani zahar
1/2 cana ulei
3-4 linguri cacao

detalii

Tort cu crema de branza si capsuni

Ingrediente:
Blat: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri apa, 4 linguri ulei, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 1 pliculet ceai de capsuni, 1 lingurita miere
Crema: 500 branza proaspata de vaci, 4 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 1 plic gelatina, 250 gr capsuni

detalii

Tort printesa

Ingrediente

BLAT MARE:
– 4 oua
– 2 linguri de apa
– 6 linguri de zahar
– 5 linguri de faina
– 1 lingura de gris
– un praf de sare

detalii

Tort cu mere si gutui cu ciocolata alba si krantz

Ingrediente
Blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, un praf de sare, esenta vanilie, 2 linguri de ulei.
Umplutura de fructe; 4-5 mere, 2 gutui potrivit de mari, 200 g zahar, un cub mic de margarina, un praf de scortisoara
krantz: 250 g miez de nuca, 8 iumatati de miez de nuca intregi, 200 g zahar, 2 linguri de zahar

detalii

Tort cu crema de lamaie

Ingrediente:
pentru blat:
-8 oua
-240 gr zahar
-240 gr faina
-un praf de sare

detalii

Tort ,,Eleganta toamnei”

Ingrediente
Blat: 6 oua, 200 g zahar, 100 g ciocolata rasa, 100 g unt sau margarina, 150 g miez de nuca, 100 g faina, un pachet praf de copt, o lingura cu varf de cafea solubila (ness), esenta vanilie

detalii

Tort Hansel si Gretel

Ingrediente
Blat: 300 g biscuiti Petit Beurre (sau alt tip de biscuiti fragezi),100 g unt topit, o esenta de rom, o lingura de cacao.
Crema: 400 g smantana (grasa), 150 g zahar pudra, esenta, un plic de geletina, cateva jeleuri de fructe (sau bucati de fructe din compot sau fructe proaspete)

detalii

Tort Ciocolatos

Ingrediente

blat: 8 oua,150 g zahar,150 g faina, un praf de sare, 50 g cacao, esenta de rom
crema: 250 g ciocolata tartinabila (tip Finetti), 200 g margarina pentru crema Unirea, 8-10 trufe de ciocolata

detalii

Tort cu mere

INGREDIENTE:
– 1 cana de zahar;
– 1 cana de gris;
– 1 kg mere rase;
– 100 g unt;
– 1 lingurita de scortisoara;
– 200 ml frisca batuta;

detalii

Tort cu gutui si ciocolata amaruie

Ingrediente:
-2 gutui mari,
-100 g ZAHAR,
-50 g unt,
-un praf de scortisoara,
Pentru blat
-4 oua,

detalii

Tort cu crema de ciocolata ornat cu pasta de zahar

Ingrediente blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 jumatate plic praf de copt

detalii