Oanapl a participat la concursul nostru cu aceasta delicioasa reteta de Pasti.
Ingrediente
– pentru blat: 6 oua, 12 linguri zahar, 150g faina, 1 varf sare, ½ plic praf de copt
– pentru crema: 400g branza dulce, 200 ml frisca lichida, 100g zahar, 2 plicuri zahar vanilat
– pentru ornat: 2 portocale, 2 kiwi, 2 felii ananas
Mod de preparare
Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, la 180 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Pentru crema, mixezi branza dulce amestecata cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema. Bati cu mixerul frisca lichida apoi o amesteci cu branza.
Asezi primul blat pe un platou, il insiropezi usor cu compot de ananas si pui crema de branza, apoi asezi a doua foaie de blat, insiropata. Poti pune cateva cubulete de ananas si in crema de branza.
Tai felii portocalele si kiwi, iar ananasul il tai cubulete si le asezi peste blat, dupa inspiratie.