Ultimele

Tort cu nuca

Retetele tale » Tort cu nuca

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Nicole284: Tort cu nuca. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

Pentru blatul de la baza:
6 oua
12 linguri zahar
6 linguri ulei
8 linguri faina
praf de copt
esenta de rom
Pentru blatul mic de deasupra:
3 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
praf de copt
esenta de rom
5 linguri faina
Pentru crema:
foaia de blat faramitata
2 cani cu nuci macinate
2 esente de rom
un pachet cu unt
4-5 linguri cu zahar farin
zeama de lamaie- dupa gust
Peparam si un sirop:
o cana cu apa
5-6 linguri cu zahar
zeama de lamaie

 

Mod de preparare

Preparam primul blat.

Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.

Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia.

Se coace 20-25 minute in cuptorul preincalzit.

Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.

Se scoate pe platou si se taie in doua.

 

Preparam si al doilea blat: Procedand ca la primul.

Se coace intr-o forma mai mica rotunda.

Se scoate si se taie in doua. O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.

Preparam crema amestecand toate ingredientele. Daca nu s-a legat cum trebuie adaugam zeama de compot.

 

ASAMBLAM TORTUL:

Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci, asezam si a doua foaie, insiropam, intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.
Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc, o insiropam si intindem deasupra ei crema.
Definitivam cu frisca, ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt. Sau dupa bunul plac!!!!!!

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 4, 2013