Ultimele

Tort Batman

Retetele tale » Tort Batman

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Daniela: Tort Batman. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

BLAT
8 oua
1 cana de ulei
4 cani de faina
2 cani de lapte
2 cani de zahar
2 praf de copt
esenta de rom
6-7 linguri de cacao
Crema
6 piersici mari
500 ml frisca
Decor
500 ml frisca
1 ciocolata amaruie
colorant albastru
Mod de preparare

Blat

Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Separat mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o crema, adaugam laptele si il amestecam. Adaugam galbenusurile peste albusuri si cu o lingura amestecam usor. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si omogenizam cu o lingura de lemn cu miscari usoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea (la foc mediu spre mic). Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 3.
Crema

Piersicile le spalam bine si le curatam de pielita, dupa care le pisam cu blenderul, dam la frigider pana mixam frisca. Mixam frisca bine dupa care adaugam sosul de pierci si omogenizam cu o lingura.
Decor

Topim ciocolata cu 100 ml de frisca, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam. Mixam si restul de frisca dupa care adaugam 1/3 din frisca peste crema de ciocolata si omogenizam. In restul de frisca adaugam colorant albastru sau putem lasa asa.
Asamblarea

Asezam prima foaie, o insiropam-adaugam 1/2 din crema, a 2-a foaie – insiropam – restul de crema din care am oprit – 3 linguri, a 3-a foaie – insiropam – o ungem cu putina frisca ca sa se observe forma pe care vrem sa o facem.
Cu crema de ciocolata am facut pelerina, cu crema care am oprit am facut fata, cu frisca alba ochii si am decorat cu frisca albastra si crema de ciocolata pe margini.

Cuvinte cheie:
Data articol: iunie 27, 2013