Ultimele

Tort cu kiwi si capsune

Retetele tale » Tort cu kiwi si capsune

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Anisoara67: Tort cu kiwi si capsune. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

 

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, un praf de sare, esenta
sirop; 200 ml apa, 150 g zahar, esenta
crema capsune: 250 ml smantana, 4 linguri de zahar pudra, 1/2 kg capsune coapte, un plic de gelatina
crema kiwi: 250 ml smantana, 5-6 linguri de zahar, 500 g fructe bine coapte de kiwi, un plic de gelatina.
decor: 6-7 linguri de gem de capsune, jumatati de capsune, felii subtiri de kiwi, optional frisca

 
Mod de preparare
1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se adauga si esenta, galbenusurile zdrobite si la urma faina. Se coace blatul intr-o forma cu inel detasabil, cu diametrul de 27 cm, in care am pus hartie de copt, cca.30 min., la foc potrivit. Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontal, in 3 discuri egale ca grosime.
2. Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca.

3.Se prepara crema de capsune mixand smantana cu zaharul pudra, cu gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marie. Capsunele curatate si spalate, scurse bine de apa, se dau la blender apoi piureul obtinut se toarna in smantana indulcita. La fel se procedeaza si cu crema de kiwi.
4.Se monteaza tortul in forma inncare a fost copt. Intai se asaza primul disc din blat, usor insiropat, apoi se toarna crema de capsune. Se monteaza cel de-al 2-lea disc de blat, si el usor insiropat, deasupra se toarna crema de kiwi. Se acopera cu ultimul disc, apoi se unge cu un strat de gem de capsune si se decoreaza cu felii de kiwi si jumatati de capsune. Se da la rece cel puti 3 ore, dar de preferat se lasa de seara pana a doua zi.
Se desface forma si se trece tortul pe platou si optional se decoreaza cu frisca.
Pofta buna!

Data articol: iulie 6, 2013