Tort cu ricotta

03 iulie 2013,

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Adriana88: Tort cu ricotta. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

2 oua
100 ml ulei
100 gr zahar
100 gr iaurt
250 gr faina
1 praf de sare
1 praf de copt
coaja de lamaie
CREMA 1
250 gr ricotta
250 ml frisca
CREMA 2
250 ml frisca
2 linguri dulceata de struguri

DECOR
frisca

 

Mod de preparare

 

BLATUL

Mixam oule cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam uleiul treptat si mixam, adaugam iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si sarea, coaja de lamaie si omogenizam amestecand cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia.
CREMA 1

Mixam frisca bine, dupa care adaugam ricotta si amestecam, daca dorim putem adauga zahar dupa gust.
CREMA 2

Frisca mixata inainte o amestecam cu dulceata.

 
ASAMBLAREA

Asezam prima foaie si o insiropam adaugam crema 1 (eu am adaugat si visine) foaia 2, o insiropam si adaugam crema 2 punem si ultima foaie la fel o insiropam si dam la frigider timp de 30 de minute dupa care il putem decora dupa bunul plac

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita