Va recomandam o reteta deosebita. Eforturile vor merita cu prisosinta. Rezultatul este absolut delicios: aripi de rata cu varza.
Anisoara67 a trimis o reteta delicioasa de Gasca umpluta cu ciuperci.
Iata o alta reteta trimisa de Daniela: Piept de rata la cuptor.
Va recomandam un aperitiv delicat: Rulada din piept de gasca .
Abetina a trimis o reteta delicioasa de Bors de varza cu carne de gasca.
Avem nevoie de pieptul si copanele de la o rata, o varza murata, 1 morcov, 2 cepe, foi de dafin, sare, bulion, marar
Rețeta Piept de gâscă preparat ca la Tușnad a fost creată la Tușnad, în secolul al XIX-lea, pe vremea când în stațiunea înființată la sugestia Împăratului Franz Josef obișnuia să vină „la băi” protipendada Imperiului Austro-Ungar.
Iata o reteta savuroasa, mai ales daca aveti de unde lua o gasca crescuta la tara: Sote de gasca.
Veronica22 a pregatit aceasta reteta minunata de: Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb.
Iata un preparat special, numai bun pentru mese de sarbatoare: Piept de gasca cu sos de portocale.
Iata o reteta nu foarte migaloasa, dar care necesita mult timp de preparare: Rata cu portocala.
Va recomandam o reteta foarte indragita pe plaiurile razesilor, carnea de rata potrivindu-se cel mai bine cu o varza calita acrisoara. Reteta este culeasa de Simona Lazar de la Hanul Ancutei, judetul Neamt. Pentru inceput se pune carnea de rata intr-un bait obtinut din iaurt, mustar, sare, otet si usturoi. Se cresteaza carnea din loc […]
In România trăiesc nouăsprezece comunităţi etnice istorice – adică acelea aflate aici de sute de ani -, cărora li se alătură aromânii. În secolele de convieţuire, şi-au împrumutat reţetele, ca un semn de preţuire reciprocă a culturii culinare specifice. În satele din nordul Moldovei, în judeţele Suceava şi Botoşani, ucrainenii se numără printre etnicii care […]