Prăjituri

Prajitura cu crema de visine

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Adriana88: Prajitura cu crema de visine. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente Blat 3 oua 1 praf de sare 100 g zahar 175g faina 5 linguri de ulei 1/2 […]

detalii

Pandispan cu mere la cuptor

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Adinaro_18: Pandispan cu mere la cuptor. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente Blat: 7 oua, 2 linguri apa minerala, 21 linguri zahar, 18 linguri ulei, 21 linguri cu varf […]

detalii

Prajitura Ora 12

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Danydany81: Prajitura Ora 12. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente Pentru blat: 4 ouă, 300 g zahăr tos, 300 ml lapte dulce, 150 ml ulei, 150 g. nuci tăiate […]

detalii

Briose cu gem

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Danydany81: Briose cu gem. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente 250 gr faina 200gr iaurt 2 oua 70 ml ulei 10 gr praf de copt 80 gr zahar 1 […]

detalii

Muffins cu mac si portocale

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Danydany81: Muffins cu mac si portocale. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente: 150 gr zahar 250 gr faina 1/2 plic praf copt(5gr) 200 ml lapte 1 ou 110 gr […]

detalii

Budinca de vanilie cu capsuni

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Akyanca: Budinca de vanilie cu capsuni. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Mod de preparare Se face budinca dupa indicatiile de pe pachet. Se pune budinca intr-un vas de servit,se […]

detalii

Gogosi pufoase

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Akyanca: Gogosi pusoase. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente – 500 g faina alba – 125 g unt – 200 ml lapte dulce – 1 pliculet drojdie de la […]

detalii

Ochelari cu gem

Ingrediente:
Pentru aluat: 10g drojdie, 3 linguri zahar pudra, 300g faina, 2 linguri lapte caldut, 4 galbenusuri, 120g margarina
Pentru umplutura: 4 albusuri, 1 plic zahar vanilat, 100g zahar, 100g nuca macinata, 200g gem de capsuni

detalii

Retete pentru copii: Melcisori cu scortisoara

Ingrediente
500 g faina
100 ml lapte
100 ml ulei
25 g drojdie
1 esenta de vanilie
150 g zahar
1 lingura otet
100 g unt

detalii

Poale-n brau

Ingrediente:

1 cub drojdie

1 kg faina

3 oua

200 – 300 ml lapte

susan, sare, zahar

detalii

Retete de Pasti: Deliciu cu lamaie

Ingrediente

150 g zahar
1 plic zahar vanilat
120 g unt
2 oua mari
2 linguri suc de lamaie
2 linguri coaja rasa de lamaie
100 g faina

detalii

Prajitura cu suflet, de post

INGREDIENTE
1 cana de zahar ,
1/2 cana lapte de soia cu aroma de vanilie sau natur (daca nu aveti inlocuiti cu apa minerala),
250 gr margarina vegetala ,
1 plic de praf de copt ,
faina de grau 250-300 g ,

detalii

Biscuiti de post pentru toata familia

Ingrediente
100 grame margarina
o banana
faina
vanilie, scortioara
nuci macinate
stafide, migdale optional
zahar optional

detalii

Triada fructelor de toamna

Ingrediente
Aluat: cca 700 g faina, 10 g drojdie proaspata, un praf de sare, 250 ml apa calduta, o lingura de otet, doua linguri de ulei
Umplutura: Un dovleac potrivit, numit si „placintar”, 6-7 mere mari, 5-6 gutui parfumate, 100 ml vin alb sec, un praf de scortisoara, zahar pudra vanilat, cca 700 g zahar, 3 maini de miez de nuca prajit si maruntit
Ornare: o mana de miez de seminte de dovleac, cateva frunzulite din aluat stropite cu praf de scortisoara, 50 ml ulei

detalii

Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

Ingrediente
2 blaturi din cate: 5 oua, 150 g zahar, 100 g faina, esenta vanilie, un praf de sare
crema: 400 g branza proaspata de vaci, 50 g zahar vanilat, 300 ml frisca lichida

detalii