Ultimele

Savarine insiropate

Retetele tale » Savarine insiropate

Farfuriavesela a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Savarine insiropate. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Savarine insiropate, pregatite neaparat cu ajutorul copiilor, altfel nu ar fi iesit atat de bune.
Daca vreti sa pregatiti si voi, urmariti filmul de mai jos pentru a afla etapele pregatirii!

 
Ingrediente

250 gr faina cernuta
150 ml lapte
12,5 grame de drojdie proaspata
(jumatate de pachetel mic)
7 linguri ulei
2 oua
un praf de sare
Neapărat ingredinetele la temperatura camerei!

 

 

Pentru sirop
400 ml apa
150 gr zahar tos
esenta de rom

 

Pentru frisca

4 linguri de smantana grasa si foarte rece
(puteti pune vasul cu smantana 10 minute in congelator inainte sa faceti frisca)
4 linguri de zahar tos
(sau mai multe dupa gustul fiecaruia)

 

 

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol, laptele cu ouale, uleiul, faina si drojdia (lichefiata cu o lingurita de zahar). V-a rezulta un aluat moale si lipicios.
Lasam sa creasca acest aluat cam jumatate de ora, intre timp pregatim siropul si frisca.

Pregatim siropul: amestecam toate ingredientele pentru sirop intr-o cratita si la foc potrivit amestecam din cand in cand pana cand acesta se leaga usor.
Pregatim si frisca: punem cele 4 linguri de smantana foarte rece intr-un vas, cu 4 linguri de zahar tos si cu mixerul batem spuma.
Ungem formele de savarine cu ulei si presaram faina.

Punem aluatul in forme si il mai lasam 10 minute sa creasca, apoi pentru 25 de minute la cuptorul incalzit la 180 grade sau la cuptorul pe gaz pe pozitia medie.
Le coacem pana capata o culoare frumoasa.
Dupa ce se racesc savarinele noastre, le insiropam bine.

Savarinele se vor aseza cu partea de sus in jos pe farfuriuta, si pentru ca la copt, ele mai cresc, taiem partea de sus (motul cum spune fiica mea cea mica) cu un cutit, pentru ca asezate invers pe farfuriuta, sa nu se rastoarne, taiem si capacelul de deasupra 3 sferturi din circumferinta si umplem cu frisca!
Nu stiu daca am explicat suficient de bine, mai bine urmariti filmuletul, acolo se vede foarte bine!!

E super!
Invitati copiii sa va ajute la insiropat si ornat cu frisca, e o bucurie intreaga sa-i vedeti ce bine se descurca!

 

Reteta video

 
Alte retete delicioase aici.

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 12, 2014