Ultimele

Mini eclere

Retetele tale » Mini eclere

Danydany81 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Mini eclere. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente crema
Ou – 16 oua
Zahar – 15 linguri
zahar pudra
Lapte – 1 l
faina alba – 200 gr
apa – 500ml
unt – 200g
faina tip 480 – 300g
sare – un varf cutit
gelatina – 1 plic
zahar vanilat – 3 plicuri
esenta de vanilie – 1 buc

 

Ingrediente pentru cojile de ecler
500ml de apa
200g de unt
300g de faina tip 480
10 oua
un praf de sare

 

Mod de preparare

Incepem prin a pune pe foc apa cu untul taiat cubulete si sarea. Cand incepe sa fiarba, se trage de pe foc, si se pune toata faina amestecand cu o lingura de lemn sau un tel. Se lasa cateva minute sa se raceasca, iar apoi se pun intr-un vas mai mare. Amestecam aluatul cu mixerul la viteza mica, si adaugam ouale unul cate unul. Dupa ce am pus toate ouale, mai mixam aluatul rezultat inca 10-15 minute. Cu ajutorul poshului formam mini eclere in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la 180-190 grade cca 20-25 minute. Mini eclerele le umplem cu crema de vanilie care se prepara asa: Pentru crema de vanilie: 1 l lapte 15 linguri zahar pudra 200 gr faina alba 6 oua 1 plic gelatina 3 plicuri zahar vanilat esenta de vanilie.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam bine cu 6 linguri de zahar si faina, adaugand cate putin lapte rece cat sa se omogenizeze. Restul de lapte se pune la foc. Gelatina se pune la hidratat cu 2-3 linguri de apa rece. Cand laptele fierbe,se trage de pe foc si se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu, pana la obtinerea unei creme consistente, la care se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat si se da deoparte. Se adauga si gelatina in crema calda si se amesteca pana la dizolvare. Albusurile se bat spuma tare, se adauga si cele 6 linguri de zahar ramas si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele tari. Se adauga bezeaua la crema de galbenusuri fierbinte, si se amesteca de jos in sus pana la incorporarea completa a bezelei. Veti obtine o crema spumoasa. Pentru a glazura minieclerelor avem nevoie de 200 gr ciocolata si 150 ml smantana. Se pun intr-o craticioara pe foc mic amestecand mereu pana se topeste ciocolata si se face o crema lichida. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, astfel se mai si solidifica. Se trec eclerele prin glazura sau se pune deasupra cu ajuutorul posului sau al unei linguri.
Pofta buna:)

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 7, 2014