Ultimele

Cea mai buna NEGRESA

Retetele tale » Cea mai buna NEGRESA

Luizaghica a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Negresa. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

3 oua
1 cana lapte
1 cana + 1/2 zahar
1 pachet unt
50 g sau mai mult de cacao
1 cana faina
1 praf copt

 

Mod de preparare
Se pun pe foc laptele, zaharul si untul, pana se topeste untul; se adauga cacao si se da intr-un clocot. Se lasa la racit. In compozitia racita se adauga galbenusurile de ou, battue si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se bat albusurile si se incorporeaza in restul compozitiei. Se da la cuptor la 170 C pentru 30 minute.
Pentru grazura se topeste o tableta de ciocolata la bain-marie, impreuna cu o cana de lapte sau cateva linguri de smantana si se adauga fierbinte peste prajitura, dupa ce ati intepat-o pe toata suprafata cu o scobitoare.
E absolut delicioasa!

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 7, 2014