Iata o reteta delicioasa si aspectuoasa trimisa de Reteta Video.ro: Tarta cu smochine si mascarpone. INGREDIENTE o foaie de aluat pentru foietaj sau aluat dulce pentru tarta 250 g. de mascarpone 4 oua 150 g. de zahar pudra 50 g. de fulgi de cocos sau da faina de migdale 5-6 smochine mari, spalate o […]
Prajitura cu mere este asociata mereu cu toamna si iarna, dar poate fi facuta oricand avand in vedere ca merele sunt tot anul. Reteta de placinta, cum i se spune in unele zone, cu mere este foarte ieftina si se face rapid. Imi amintesc ca bunica mea, avea saci intregi cu mere pe care le […]
Ludovica a trimis o reteta delicioasa de Cheesecake raw. Ingrediente Blat 100 g biscuiti pisati 20 g seminte de floarea sorelui 2 lingurite unt de arahide Budinca Am folosit o budinca cu banane Decor Dulceata de visine
Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Prajitura cu piersici. Ingrediente 5 oua 150 g zahar 250 g faina 1/2 cescuta ulei 100 ml lapte 1 praf de copt 1 praf de sare esenta de vanilie 5 piersici
Farfuria vesela ne propune un desert-minune: Ruladă cu dulceaţă de capşune. Ingrediente 5 oua mari 5 linguri de zahar 7 linguri de faina esenta de vanilie dulceata de capsune un praf de sare
Ai nevoie musai de cele mai curate ingrediente românești, dacă vrei să gătești… rețete românești! De-aceea am și pornit în căutarea lor. Iar cum Tata Lice, bihoreanul rătăcit în Munții Buzăului, a pus deoparte la Ignat, când a tăiat godăceii de la Chiojdu, și ceva osânzică… grăsime fină, numai bună de pregătit din ea… prăjiturici, aceasta […]
Vă propunem cea mai savuroasă dintre toate aceste retete romanesti la care râvniți! Cărui copil nu-i plac dulciurile!? Şi cine poate alunga copilul din fiecare dintre noi, atunci când pe dinainte îţi trec minunile dulci ale Mioarei Stochiţă? De la ea am învăţat cum se pregătesc prăjiturile, plăcintele şi celelalte copturi „ca la Videle”… Adică, […]
Ingrediente:
5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, 3 linguri ulei, branza de vaci, arome, stafide, fructe uscate
Aceasta reteta arata grozav si merita incercata: Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate. De la RetetaVideo.ro. INGREDIENTE 5 oua 185 g de unt topit 190 g de faina 275 g de zahar 2 portocale, spalate 100 g de zahar o lingurita cu extract de vanilie sare
Retetele romanesti și-au intersectat destinul cu cel al marilor culturi culinare europene. Mai ales în Ardeal, unde, se pare, multe retete romanesti au fost „contaminate” cu cele ale altor popoare din Imperiul Austro-Ungar. Azi am să vă spun o poveste dulce, din Ardeal, extrasă dintr-o scrisoare primită mai demult de la Dorina Elena Vârdea, de felul ei […]
Despre prăjitura aceasta tot se aude printre gospodine. Păstrează gustul retetelor romanesti de odinioară, dar simplifică munca în bucătărie. Ingredientele nu-s scumpe, tehnologia de preparare nu dă bătăi de cap – și cea mai nepricepută dintre nevestele tinere va înțelege rosturile acestei retete romanesti! În plus, deși nu o așezi în straturi, va arăta exact […]
Iata o alta reteta trimisa de Adriana88: Minitarte cu banane. Ingrediente Aluat 250 g faina 100 g zahar 1 ou 1 praf de sare esenta de vanilie 130 g unt Umplutura 1 banana 1 plic budinca de ciocolata 400 ml lapte 4 linguri de zahar 50 g ciocolata
Iata o alta reteta trimisa de Adriana88: Fursecuri cu cafea. Ingrediente 2 cani de faina 1 praf de copt 1/2 lingurita sare 200 g unt 2 plicuri de ness esenta de vanilie 150 g zahar
Daca aveti chef sa incercati si alte preparate decat cele traditionale, va propun aceasta prajitura pufoasa si parfumata cu migdale, fara faina. Este un desert usor de pregatit, pe care ati vazut-o, cu siguranta, cei care ati vizitat Spania in perioada Pastelui evreiesc, in vitrinele magazinelor si restaurantelor. Mie, una, mi-a placut atat de mult […]