Cum se prepară: Mai intai, galbenusurile se bat bine, impreuna cu zaharul, dupa care se adauga, putin cate putin, faina (proaspat cernuta – asta e foarte important cand e vorba de prajituri, sa cerni faina inainte!). Apoi: untul topit, caldut, si laptele fiert si racit se toarna peste compozitie si se omogenizeaza. Dupa care albusurile se bat spuma, se adauga zaharul vanilinat si se amesteca in compozitie.
Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, apoi se baga in cuptorul bine incins dinainte. Se lasa la foc mic. Odata tava pusa la cuptor, acesta nu se mai deschide o ora si jumatate. Dupa o ora si jumatate, cuptorul se stinge, se trage tava, se pudreaza prajitura si se pune inapoi in cuptor.
Se lasa sa se raceasca in cuptor. Se scoate, se taie si se asaza pe un platou.
Rețetă aflată de Simona Lazăr de la Valentin Moisescu din Brăila