Ingrediente
1 pachet foi de placinta cu unt congelate
50 gr. zahar
2 linguri faina alba
1 varf cutit scortisoara
1 varf cutit nucsoara rasa
1 mar acrisor mare
1 lingura suc de lamaie
hartie pentru copt
Iata o delicioasa reteta de placinta cu mere. Foile: o cescuta de zahar se arde si se stinge cu o cescuta de apa, se lasa la racit; 2 oua se amesteca cu o cescuta de zahar, 6 linguri de ulei, o lingura de amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet si se adauga zaharul […]
Se spune că dacă manânci mere de Voinești… întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și apetitul pentru… cunoaștere. Ceea ce nu-i deloc de lepădat. Fiindcă merele roșii, tari, suculente, sunt […]
Despre bucatele din Tansa, sat de răzeși din buza Ieșilor, mi-a vorbit mai demult pictorița naivă Catinca Popescu, veche și bună prietena din Bacăul tutelar al amintirilor mele de tinerețe. Pictoriță a satului natal, cu lanurile lui de floarea-soarelui și stupinele raspândite pe coaste de deal, îmi povestea despre bucatele din casa părinților, agricultori și […]
Ingrediente pentru 2 tavi;
aluat: cca.700 g faina, 250 ml apa calduta, 3 g sare, 10 g drojdie, 2 linguri ulei, o lingura otet
umplutura; 6 MERE (3 rosii, 3 galbene), un dovlecel pentru placinta, o gutuie mare, 300 g miez de nuca, 200 g zahar, o lingura de scortisoara
pentru uns tavile si ornat: 200 ml ulei,100 g zahar PUDRA
Cu aluaturile dulci patrundem in zona gusturilor cizelate. Mancam placinte, foitaje., cornulete si alte „cofeturi” nu doar pentru ca organismul are nevoie de zahar. E clar ca ele ne plac. Asa de mult, incat am inventat institutii de rasfat: cofetaria si placintaria (cu rol esential in doplomatia culinara). N-am sa va trimit insa la cofetarie, […]
Va recomandam pentru azi o reteta delicioasa, culeasa de Simona Lazar din localitatea Crit, judetul Brasov. Iata de ce aveti nevoie pentru a o prepara. Ingrediente Pentru aluat: 500 g faina, 100 g zahar, 100 g margarina vegetala, doua oua, o jumatate de pahar de suc de portocale, coaja rasa de la o lamaie, […]
Nu este o placinta umpluta. Si, cu toate ca e „de Braila”, aceasta reteta aduce mult cu o varianta la „mlechnita” bulgareasca. Aluatul contine mai multe tipuri de branzeturi si lapte. Glazura, de asemenea, are branza, oua si smantana. Aluatul se intide in tava, se taie si se toarna deasupra glazura (care e impropriu numita […]
Va prezentam azi o reteta traditionala din satul Sisesti, judetul Mehedinti: Placinta cu dovleac. Reteta culeasa de Simona Lazar. Ingrediente 1 kg faina, 3 oua + 1 ou de uns, 400 g zahar, 1 nuca de drojdie, 1 ceasca mare cu lapte, 3 linguri de smantana, 1 castron cu dovleac ras, 1 pachet si […]
Ingrediente aluat: – 50 grame zahar; – 80 grame faina; – 50 grame unt la temperatura camerei; – 1 plic praf de copt; – 1 lingura de zeama de lamaie; – 1 ou.
Ingrediente
Pentru foi:
2 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de apa
Faina cat cuprinde
Un plic praf de copt
Un praf de sare
Esenta de rom
Cand vine vorba de capitoul deserturi, nu trebuie sa insistam prea mult ca sa ne convingem copiii. Daca in fata farfuriei de ciorba incep nazurile, acestea dispar ca prin minune in fata unei bucatele de ciocolata, a unei napolitane sau a unei felii de tort. Din pacate, acestea sunt dulciuri grele
Ludovica a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Branzoici. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la […]
Rekaalina a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Placinta cu dovleac. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de […]