Ultimele

Plăcinte

Retetele tale » Dulciuri » Plăcinte » Pagina 10

Placinta de dovleac

DOGARUIULIAN a trimis la concursul nostru aceasta minunata reteta de Placinta de dovleac.   Ingrediente pentru foi: 1o linguri de apa minerala; 1o linguri de ulei 600gr. faina, putina sare 1 lingura de unt;     Mod de preparare Se amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se face o coca pe care o intindem […]

16 decembrie 2016

Branzoaice

Ludovica a trimis aceasta reteta delicioasa de Branzoaice. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   Ingrediente Aluat: 500g faina 1 ou intreg 1 plic de drojdie uscata 200 ml apa 50 g unt Se framanta un aluat consistent care se lasa 1 h […]

12 iulie 2016

Plăcinta dobrogeană a Chiraței

Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. „Cu braga” – imi raspunde cel dintai. „Cu o salata de fructe de mare”, zice si-al doilea, gata sa-mi faca o demonstratie de arta culinara. „Cu hamsii prajite”, ii tin isonul toate neamurile turistului cu slapii plini de nisip. Ravasesc […]

26 august 2015

Pateuri cu mere

Ingrediente
1 pachet foi de placinta cu unt congelate
50 gr. zahar
2 linguri faina alba
1 varf cutit scortisoara
1 varf cutit nucsoara rasa
1 mar acrisor mare
1 lingura suc de lamaie
hartie pentru copt

11 august 2015

Placinta cu mere

Iata o delicioasa reteta de placinta cu mere. Foile: o cescuta de zahar se arde si se stinge cu o cescuta de apa, se lasa la racit; 2 oua se amesteca cu o cescuta de zahar, 6 linguri de ulei, o lingura de amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet si se adauga zaharul […]

01 iulie 2015

Covrigei cu mere de Voinești

Se spune că dacă manânci mere de Voinești… întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și apetitul pentru… cunoaștere. Ceea ce nu-i deloc de lepădat. Fiindcă merele roșii, tari, suculente, sunt […]

11 martie 2015

Dovleac copt, cu miere

Despre bucatele din Tansa, sat de răzeși din buza Ieșilor, mi-a vorbit mai demult pictorița naivă Catinca Popescu, veche și bună prietena din Bacăul tutelar al amintirilor mele de tinerețe. Pictoriță a satului natal, cu lanurile lui de floarea-soarelui și stupinele raspândite pe coaste de deal, îmi povestea despre bucatele din casa părinților, agricultori și […]

15 februarie 2015

Placinta aromata cu mere, dovleac, gutui si nuci

Ingrediente pentru 2 tavi;
aluat: cca.700 g faina, 250 ml apa calduta, 3 g sare, 10 g drojdie, 2 linguri ulei, o lingura otet
umplutura; 6 MERE (3 rosii, 3 galbene), un dovlecel pentru placinta, o gutuie mare, 300 g miez de nuca, 200 g zahar, o lingura de scortisoara
pentru uns tavile si ornat: 200 ml ulei,100 g zahar PUDRA

06 februarie 2015

Reteta din Tara Motilor: Aschii cu vin

Cu aluaturile dulci patrundem in zona gusturilor cizelate. Mancam placinte, foitaje., cornulete si alte „cofeturi” nu doar pentru ca organismul are nevoie de zahar. E clar ca ele ne plac. Asa de mult, incat am inventat institutii de rasfat: cofetaria si placintaria (cu rol esential in doplomatia culinara). N-am sa va trimit insa la cofetarie, […]

05 februarie 2015

Strudel de mere, ca la Brasov

Va recomandam pentru azi o reteta delicioasa, culeasa de Simona Lazar din localitatea Crit, judetul Brasov. Iata de ce aveti nevoie pentru a o prepara.   Ingrediente Pentru aluat: 500 g faina, 100 g zahar, 100 g margarina vegetala, doua oua, o jumatate de pahar de suc de portocale, coaja rasa de la o lamaie, […]

16 ianuarie 2015

Branzoaice de Braila

Nu este o placinta umpluta. Si, cu toate ca e „de Braila”, aceasta reteta aduce mult cu o varianta la „mlechnita” bulgareasca. Aluatul contine mai multe tipuri de branzeturi si lapte. Glazura, de asemenea, are branza, oua si smantana. Aluatul se intide in tava, se taie si se toarna deasupra glazura (care e impropriu numita […]

14 ianuarie 2015

Traditional din Mehedinti: Placinta cu dovleac

Va prezentam azi o reteta traditionala din satul Sisesti, judetul Mehedinti: Placinta cu dovleac. Reteta culeasa de Simona Lazar.   Ingrediente 1 kg faina, 3 oua + 1 ou de uns, 400 g zahar, 1 nuca de drojdie, 1 ceasca mare cu lapte, 3 linguri de smantana, 1 castron cu dovleac ras, 1 pachet si […]

13 ianuarie 2015

Prajitura cu branza si stafide

Ingrediente aluat: – 50 grame zahar; – 80 grame faina; – 50 grame unt la temperatura camerei; – 1 plic praf de copt; – 1 lingura de zeama de lamaie; – 1 ou.

17 noiembrie 2014

Placinta cu dovleac

Ingrediente

Pentru foi:
2 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de apa
Faina cat cuprinde
Un plic praf de copt
Un praf de sare
Esenta de rom

11 noiembrie 2014

Placinta cu pere

Ingrediente

umplutura
2 pere mai mari
zahar
50 gr parmezan
50 gr unt

07 august 2014