Placinta de dovleac

16 decembrie 2016,

DOGARUIULIAN a trimis la concursul nostru aceasta minunata reteta de Placinta de dovleac.

 

Ingrediente

pentru foi:
1o linguri de apa minerala;
1o linguri de ulei
600gr. faina,
putina sare
1 lingura de unt;

 

 

Mod de preparare
Se amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se face o coca pe care o intindem suficient de subtire. Lingura de unt mai moale se ameste cu faina (cat cuprinde) se face o coca mai moale pe care o intindem cu o lingura peste prima coca. Se ruleaza si se imparte in doua, dar nu in jumatati ci una din ele sa fie 1/4 . Tava sa fie unsa si tapetata cu faina. Se intinde din nou foaia mai mare, se aseaza in tava, se pune dovleacul ras si amestecat cu zahar si scortisoar (dupa gust) deasupra se presara putin gris (in ploaie) si se intinde si a doua foaie care se pune deasupra, se aseza bine pe la margini sa nu iasa siropul din dovlea, se inteapa cu o furculita sau cu un cutit si se baga la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate din cuptor se acopera putin (pana se raceste putin) cu un prosop si cand este calduta se pudreaza cu zahar. Este o minune de placinta cu foi moi si pufoase, numai buna pentru acest sezon.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita