Prajitura cu branza si stafide

17 noiembrie 2014,

O prajitura cu branza si stafide poate fi oricand o varianta de desert delicios si sanatos.

 

 

(12 bucati)

Ingrediente aluat:

– 50 grame zahar;
– 80 grame faina;
– 50 grame unt la temperatura camerei;
– 1 plic praf de copt;
– 1 lingura de zeama de lamiae;
– 1 ou.

 

 

Ingrediente umplutura:

– 500 grame branza de vaci;
– 100 grame zahar;
– 40 grame faina;
– 2 oua;
– coaja de lamaie rasa;
– 150 grame smantana;
– 70 grame stafide.

 

 

Mod de preparare:

Se amesteca untul cu zaharul, se adauga treptat oul, faina si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se obtine astfel un aluat care se imparte in doua jumatati. Din cele doua jumatati, cu ajutorul unui sucitor se ruleaza doua foi de placinta, de marimea tavei de copt. Se separa albusurile de galbenusuri si primele se bat spuma tare. In paralel se pregateste umplutura amestecand branza cu galbenusurile, smantana, zaharul, faina, coaja de lamaie si stafidele. La sfarsit se adauga si albusurile batute spuma. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se aseaza apoi una din foile de aluat modelate, in tava si se adauga umplutura obtinuta peste aceasta. Se acopera apoi cu cea de-a doua foaie si se introduce la cuptor pentru aproximativ o ora. La final, prajitura se taie in tava cat inca este calda cu un cutit inmuiat in apa rece. Se poate servi pudrata cu zahar cu aroma de vanilie.

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita