Strudel de mere, ca la Brasov

16 ianuarie 2015,
strudel cu mere - antenasatelor

Va recomandam pentru azi o reteta delicioasa, culeasa de Simona Lazar din localitatea Crit, judetul Brasov. Iata de ce aveti nevoie pentru a o prepara.

 

Ingrediente

Pentru aluat: 500 g faina, 100 g zahar, 100 g margarina vegetala, doua oua, o jumatate de pahar de suc de portocale, coaja rasa de la o lamaie, un pliculet de praf de copt, sare; pentru umplutura: 500 g mere, 100 g zahar, 250 g stafide, 100 g migdale macinate, 100 g miez de nuca, pesmet.

 

 

Mod de preparare

Stafidele se inmoaie in putina apa calda. Margarina se topeste la bain-marie. Pe o placa se pune faina si se face o gaura in mijlocul ei, unde se pun zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie, praful de copt, sarea, ouale si margarina. Se framanta pana cand aluatul devine moale si elastic. Se formeaza o minge si se lasa deoparte.

Intr-un vas se amesteca ingredientele pentru umplutura: merele taiate cubulete si stropite cu suc de lamaie, zaharul, stafidele, migdalele macinate si miezurile de nuca. Se amesteca foarte bine si se adauga pesmet, ca sa se absoarba lichidul.

Aluatul se framanta din nou si se intinde o foaie, nici prea groasa, nici prea subtire. Pentru a nu se lipi, foaia se intinde pe o suprafata pudrata cu faina.

Se asaza umplutura, se ruleaza si se pune strudelul intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Strudelul se unge deasupra cu ou batut si se lasa in cuptor, la temperatura de 180˚C, timp de o ora.

 

 

Alte retete delicioase, pe AntenaSatelor.ro.

 

Credit foto: AntenaSatelor.ro

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita