Traditional din Mehedinti: Placinta cu dovleac

13 ianuarie 2015,
placinta cu dovleac

Va prezentam azi o reteta traditionala din satul Sisesti, judetul Mehedinti: Placinta cu dovleac. Reteta culeasa de Simona Lazar.

 

Ingrediente

1 kg faina, 3 oua + 1 ou de uns, 400 g zahar, 1 nuca de drojdie, 1 ceasca mare cu lapte, 3 linguri de smantana, 1 castron cu dovleac ras, 1 pachet si jumatate de unt + 50 g uns tava, miroase bune: zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, mirodenii dupa gust.

 

Mod de preparare

Se desface drojdia in lapte cald si smantana. Se freaca untul cu zahar pana spuma se face, apoi se adauga ouale, drojdia cu lapte si smantana. Dupa ce s-au amestecat, se adauga faina, ceva miroase si se framanta cat de bine; se lasa sa respire. Se unge o tava cu unt. Se intinde aluatul foaie cat tava, cu pereti cu tot, cat sa inveleasca placinta. Se umple foaia cu dovleac, se inchide ca un plic, se unge cu unt si ou, se da la cuptor, cu foc mic, cam o jumatate ora, poate mai mult.

 

 

 

Citeste si alte retete traditionala pe AntenaSatelor.ro.

 

Credit foto: AntenaSatelor.ro

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita