Vita

Parjoale din carne de vita

Parjoale din carne de vita

Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita,1 ou, 1 legatura de patrunjel, 3 – 4 felii de paine, usturoi, sare dupa gust, ulei pentru prajit

detalii
Carne de vita cu vin si mujdei de usturoi

Carne de vita cu vin si mujdei de usturoi

Ingrediente:

500 g carne de vita

1 pahar cu vin alb

50 g unt

6 catei de usturoi

1 lingura pasta de tomate

detalii
Ciorbita de vacuta

Ciorbita de vacuta

Ingrediente: 700 g piept de vita fara os, 2 cepe, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 4 cartofi, 1/2 cutie de rosii decojite, sare, 1 legatura patrunjel proaspat, 2 oua pentru dres ciorbita, 700 ml bors.

detalii
Vita Stroganoff in cuib de orez

Vita Stroganoff in cuib de orez

Ingrediente:

600 g de carne de vita
175 g unt
2 cepe
200 g ciuperci
sare, piper
1 lingurita mustar iute
1/2 lingurita de paprica
100 –  150ml de smantana

detalii
Muschi de vita cu salata si mujdei de usturoi cu marar

Muschi de vita cu salata si mujdei de usturoi cu marar

Ingrediente si mod de preparare

– muschi de vita ( depinde pt cate persoane sunteti)- sare, piper, rozmarin, o jumatate de cesca de vin, sos de soia.

detalii

Tocanita de vita

Ingrediente

-200-300 gr de carne de vita
– 2 cepe mici
– un morcov
– 3 rosii
– 1 ardei
– 2-3 catei usturoi pisati
-o lingura faina
– diverse condimente ( sare, piper, rozmarin, si boia dulce)

detalii
Friptura de vita cu sos la cuptor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - eat-2002918_1920

Friptura de vita cu sos la cuptor

Ingrediente:

muschi de vita

ceapa

ardei

un pahar vin

detalii
escalop in sos de rosii

Escalop in sos de rosii

Ingrediente
500 g pulpa de vitel
2 linguri faina
sare si piper
boaia de ardei
SOS
300 ml suc de rosii
5 catei usturoi
200 ml supa de vita
50 ml vin alb
50 g unt

detalii
Friptura de porc si vita la cuptor

Friptura de porc si vita la cuptor

Ingrediente
-3buc carne vita
-3buc carne porc
-1/2 ceasa ulei
-5 felii lamaie
-2 catei usturoi
-1 pahar vin alb
-apa
-sare
-1 ceasca bulion

detalii
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta. Esti pregatit sa o incerci?

Ingrediente:

500 g carne de vita cu os

2 morcovi

o telina mica

1-2 cepe

1-2 ardei gras

1 rosie

sare, piper

detalii

Mansaf

Nick1980 ne incanta cu o reteta delicioasa de Mansaf.   Ingrediente 4 bucati de carne vita cu os 3 pahare orez basmati 200g carne tocata 200 grame mazare 50 grame migdale prajite condimente: sare, piper, curry, boia

detalii

Macaroane cu carne tocata si sos bechamel

Iata o reteta delicioasa si aspectuoasa: Macaroane cu carne tocata si sos bechamel, trimisa de Maroc Cuisine.     Ingrediente   Pentru paste : 300g paste penne 2 linguri ulei florea soarului sau ulei de masline ½ lingurita sare Si doua litri apa pentru a fierbe pastele     Pentru carne : 1 lingura pasta […]

detalii

Cartofi noi cu mustar la cuptor

Ingrediente
1 kg cartofi noi
2 carnati de casa
3 linguri de mustar
3-4 linguri de ulei
patrunjel
sare
masline

detalii
Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o toamna ardeleana, ne-a adus o imbunatatire serioasa a caietului de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ne initiara in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon – ciorbe si sosuri… Acolo bucatele se fac gospodareste, ca omu’ […]

detalii
ardei umpluti

Rosii si ardei umpluti

Iata o reteta savuroasa si nu foarte complicata la preparat: Rosii si ardei umpluti.     Ingrediente 300 gr.orez, 300 gr.carne tocata (de orice fel-de vita de porc, nu conteaza, orice fel de carne tocata este buna), 300 gr.ciuperci marca sun food, 3 cepe mari, 3 linguri de pasta de tomate, 150 gr.ulei, 1 varf […]

detalii