Ultimele

Musaca de cartofi ca la bunica

Retetele tale » Musaca de cartofi ca la bunica
Musaca de cartofi ca la bunica

Mysweetdream a trimis o reteta minunata de Musaca de cartofi ca la bunica.

 

Ingrediente Musaca de cartofi ca la bunica

-7 cartofi medii
-1 kg carne tocata amestec (porc cu vita)
-1 morcov mediu
– 3 linguri smantana dulce
– 1 ou
-30 grame unt
-3 rosii
– 2 cepe mari
-2 linguri bulion
-sare
-piper
-foi dafin, nucsoara dupa gust, ienibahar dupa gust

 

Pentru sos:
-2 linguri smantana dulce
-50 g cascaval
-150 ml lapte

 

Mod de preparare Musaca de cartofi ca la bunica

Luato 7 cartofi de marime medie pe care ii spalati si ii puneti la fiert in coaja cu putina sare. Lasati cartofii sa fiarba pana cand putem infige cu usurinta o scobitoare in ei. Opriti apoi focul si lasati putin sa se raceasca. Taiati cubulete ceapa si un morcov. Dati prin razatoarea mare un cartof. Intr-o tigaie mai incapatoare, puneti untul la topit si adaugati ceapa tocata.

Lasati sa se caleasca usor pana se cand ceapa incepe sa se rumeneasca usor. Intr-un bol amestecati carnea tocata cu morcovul taiat cu cartoful dat prin razatoare. Adaugati apoi amestecul in tigaie, peste ceapa calita. Lasati totul la foc mediu si amestecati pentru a omogeniza compozitia. Amestecati continuu pentru a nu se lipi. Dupa aproximativ 15 minute, adaugati foile de dafin, sarea, piperul, nucsoara , ienibaharul si bulionul.

Amestecati, puneti capacul si lasati inca aproximativ 20 minute sa se patrunda bine carnea. Intre timp curatati cartofii de coaja. Taiati cartofii felii si asezati-i pe fundul unei tavi care a fost unsa in prealabil cu putin ulei sau cu unt. Asezati-i astfel incat sa creeze un strat uniform peste care vom aseza carnea.

Dupa ce timpul de preparare a compozitiei de carne tocata s-a scurs, stingeti focul si adaugati deasupra 2 linguri de smantana dulce si un ou crud amestecand continuu.Dupa ce ati asezat feliile de cartof fiert in tava, adaugati deasupra carnea tocata si uniformizati. Deasupra adaugati un alt strat de felii de cartof. Preparati separat un sos alcatuit din cascaval dat prin razatoare amestecat cu 2 linguri de smantana si un pahar de lapte.
Am asezat deasupra stratului de cartofi 3 rosii taiate felii. Turnati deasupra sosul de cascaval si lapte. Incingeti cuptorul. Introduceti tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute.

POFTA BUNA

 

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: iunie 19, 2023