Ultimele

Sarmalute

Retetele tale » Sarmalute

Fiindca am un "stoc mare" de foi de vita puse de asta toamna m-am gandit ca ar fi foarte bune niste sarmalute.

Iata ingredientele:

50 foi de vita (desarate in prealabil)

1 kg carne de vita tocata

o ceasca de orez

sare, piper

un ou

un morcov ras pe razatoarea mica

o legatura de marar proaspat

2 linguri de bulion

un pahar de vin alb

smantana

 

Preparare:

Carnea se amesteca cu orezul, oul, sarea, piperul, morcovul, mararul taiat marunt pana se formeaza o pasta omogena. Apoi se impacheteaza carnea in foile de vita. Se aseaza sarmalutele pe fundul unei oale (in prealabil pe fundul oalei se pun capace de borcan pt a nu se lipi sarmalele) si se acopera cu apa. Se dau la fiert la foc domol. Se pune si bulionul, se mai adauga intre timp apa cand aceasta scade. Optional, se poate adauga si un pahar de vin alb spre final pentru mai multa savoare.

Pofta buna !

Data articol: martie 3, 2011