24 mai 2017
Pui în crustă de piure- de felul acesta de mâncare s-au îndrăgostit copiii mei în ultima vreme. Dacă vreți să încercați ceva nou…acum este momentul! Ingrediente: un piept de pui 100 g bacon afumat un kg cartofi 2 cepe un ou 2 căței usturoi o legătură pătrunjel 80 g unt 10 g unt, pentru tavă […]
detalii09 mai 2017
Supă cu perișoare de pui am făcut pentru prima dată când bâiețelul meu era mic. El a fost foarte încântat dar ne-a plăcut și nouă, adulților. De atunci o fac pentru întreaga familie! Ingrediente pentru supă cu perișoare de pui: ● un piept de pui ● un ou ● 3-4 linguri orez ● puțină verdeață […]
detalii03 mai 2017
Iata o noua reteta trimisa de Ludovica: Papricas de pui cu ciupercute. Ingrediente 500 g tacamuri de pui 100 g ciuperci 3 cepe mari albe, ulei boia, sare, piper dupa gust 2 ling de faina si 150g smantana patrunjel verde 100 ml apa
detalii03 mai 2017
Ingrediente:
-800 gr mazare
-1/2 radacina de patrunjel
-1/2 radacina de morcov
-1/4 radacina de telina
1 ceapa
-1-2 de ardei rosu, gras
-1 piept de pui
-cimbru
06 aprilie 2017
Va recomandam aceasta apetisanta reteta de Perisoare de pui in sos. Ingrediente 700 g carne tocata de pui 1 ou 1 ceasca orez sare piper cimbru busuioc sos 2 cepe 1/2 capatana usturoi 1 ceasca bulion 1 ceasca suc de rosii 1 ceasca apa in care au fiert perisoarele 2 foi de dafin sare […]
detalii02 aprilie 2017
Ce ziceti de aceasta minunatatie de aperitiv: Rulouri de pui jambonate? Ingrediente Un piept mare de pui, dezosat,100 g jambon crud si uscat, 400 g ciuperci Champignion, 2 ardei grasi rosii, o ceapa rosie, 100 g kaizer, 50 ml ulei de masline, marar si patrunjel verde, sare, piper, condimente pui, un ou, 10 […]
detalii02 aprilie 2017
Iata o reteta mai mult decat interesanta: Ficatei de pui cu galuste. Ingrediente 500 g ficatei de pui 2 cepe potrivite 3 catei usturoi sare piper 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin 100 ml vin 100 ml apa Galuste de faina 2 oua 4-5 linguri faina sare piper 1 lingura apa […]
detalii02 aprilie 2017
Stufat de pui, o reteta simpla care merita gatita mai ales acum, cand avem atat de multe verdeturi. Urmariti reteta noastra video chiar aici si gatiti impreuna cu noi ! Ingrediente 2 pulpe de pui 2 legaturi de ceapa verde spalata si curatata 1 legatura de usturoi verde spalat si curata 1 legatura de […]
detalii13 martie 2017
Există cutuma că românii nu gătesc mâncăruri cu sosuri dulci, că acestea nu ar fi, la o adică, retete romanesti. Totuși, eu îmi amintesc cu plăcere de toate rețetele bunicii, cu carne și prune ori gutui. Mi-au rămas pe dulapul din sufragerie, așezate acolo din miezul toamnei și răsucite din când în când, să nu […]
detalii11 ianuarie 2016
Ce-ati zice de o reteta mai deosebita, cu iz de sarbatoare? Potarnichi boieresti. Ingrediente potarnichi (cate doua de fiecare mesean), curatate de pene, puf si maruntaie si parlite, ulei de masline, unt, cativa catei de usturoi, rozmarin, dafin, maghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, ceapa urscata, o telina mica, o legatura […]
detalii07 ianuarie 2016
Rețete (mai) românești, ca-n Bucovina nu găsești! E un slogan pe care l-am auzit și eu, cândva, urcând pieptiș spre Pietrele Doamnei, și zău că mi-a părut rău atunci că nu aveam în rucsac și caietul meu de retete romanesti, ca să notez iute-iute toate câte le-am aflat. Dar, unele dintre acele rețete mi-au fost spuse […]
detalii17 decembrie 2015
Ca in cazul altor retete de pe blog, cea de astazi s-a “nascut” prin experimente. Totul a inceput cand am mancat, la un moment dat, intr-un restaurant arabesc, niste excelente kibbe (kebbe, kibbeh sau cum vreti voi sa spuneti chiftelutelor acelea lunguiete din bucataria levantina, avand la baza carne de vita si bulgur) in sos de […]
detalii10 decembrie 2015
Tot din categoria “2 in 1”, adica friptura si garnitura la un loc, face parte si reteta de astazi, de pulpe de pui la cuptor, pe pat de legume (cartofi, dovlecei si rosii cherry) si masline. Cu alte cuvinte, fara prea mare efort, obtinem un preparat gustos si sanatos, ideal pentru zilele cand nu avem […]
detalii03 decembrie 2015
Saptamana trecuta, mi s-a facut pofta de Gordon. Gordon Ramsay, bineinteles. Pe principiul “daca tot nu mai imi permite timpul sa ma joc in bucatarie asa cum as vrea, macar sa incerc, atunci cand pot, tentatii purtand semnaturi celebre”, m-am apucat sa pregatesc o reteta a marelui chef: pui la cuptor cu dubla garnitura – […]
detalii26 noiembrie 2015
Nu ma consider o impatimita a bucatariei chinezesti, dar anumite combinatii imi plac si, din cand in cand, ma intorc la ele. Este si cazul puiului dulce-acrisor, fascinant prin amestecul de arome, dar si prin alaturarea ananasului unor legume – ardei grasi, ceapa si morcov. Preparatul este originar din vestul Chinei, dar se bucura de […]
detalii