Iata o reteta delicioasa: Sarmalute in foi de vita cu pui.
Ingrediente Sarmalute in foi de vita cu pui
1 kg carne de puitocata
50-100 g orez
1 ceapa mare tocatamarunt
piper, sare, cimbru, marartocat, boiadulce
2 linguri de bulion
1 ou
frunze de vita de vie
200 ml de vin alb
Mod de preparare Sarmalute in foi de vita cu pui
Carnea se amesteca cu ceapa, oul, bulionul, condimentelesiorezulspalat. Frunzelepe care le-am pus cu saresioparite la borcanastatoamna, le-am pus in apa la desarat, am schimbatapa de vreo 3 orisidupa le-am pregatitpentruimpachetat (am taiatnervura de pedosullor). Se ia o lingura din compozitiafacuta se ruleazasi se facsarmalele. Intr-ooala am aseazatpefunduleicatevacapace de borcane (pentru a nu se lipi), apoi se aseazasarmalele, rand pe rand. La final se acopera cu frunze de vita de vie, se acopera cu apa, suc de rosii / un pic de bulionsi se dau la cuptor. Din cand in cand se verificadacaapa a scazut si se mai adauga surplus de apasi spre final se pune si vinul care le da o aroma deosebita. Cand sunt gata se pot servi cu smantana, eu asa recomand. Sunt un adevarat deliciu culinar pe care sotul, dar si copilul tau il va aprecia.
Nota: 1) dintr-un kg de carne ies aproximativ 50 – max. 60 de sarmale;
2) pentru un aspect frumos al sarmalelor carnea se pune pedosul frunzei, astfel la suprafata ele fiind lucioase.