Ultimele

Porc

Retetele tale » Feluri cu carne » Porc » Pagina 14
Tochitura cu kaizer si carnati afumati

Tochitura cu kaizer si carnati afumati

Iata o delicioasa reteta de Tochitura cu kaizer si carnati afumati

02 octombrie 2020

Piftie de porc

Iata o alta reteta trimisa de Corina Doldoran: Piftie de porc.   Ingrediente Piftie de porc 1-ceapă 2-morcov 1-pâstârnac 5 buc. picior de porc piper sare 1 capatana-usturoi   Mod de preparare Piftie de porc Se spala bine picioarele de porc apoi se pun intregi intr-o cratita mare la fiert impreuna cu morcovii, ceapa, pastarnacul, […]

21 decembrie 2018

Sarmale fierte-n bostan

Nu că-s moldoveancă („pe trei sferturi”, ca să nu fac nedreptate „sfertului” meu de rucăreancă – bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti în multe locuri din lumea asta. (Şi-ar trebui să mă credeţi pe cuvânt, c-am bântuit şi ţara, şi-ntinsul lumii, în căutare […]

08 octombrie 2018

Tocană „ca la Bot’șăni”

Simona Lazar ne aduce o noua reteta de pe plaiuri moldovene: Tocană „ca la Bot’șăni”.   Ingrediente Tocană ca la Botoșani carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru sămânță de mărar

08 martie 2018
Sarmale cu carne de vita

Sarmale fierte în vin

Eu nu am făcut până acum sarmale fierte în vin dar am mâncat la mama unei prietene așa minunății de sarmale. Mă tentează să fac sarmale din astea pentru masa de Crăciun… îmi ține cineva companie la sarmale fierte în vin?    Mod de preparare Sarmale fierte în vin 1. Cu o zi înainte de […]

11 ianuarie 2018

Ce fac de mâncare azi? Incearcă o tochitură moldovenească

Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se află 500 g carne de porc, 250 g cârnaţi afumaţi, 250 g ficat de porc şi doi rinichi de […]

16 iunie 2017

Rețete românești pe gustul tău: Șnițele ardelenești de porc cu cartofi și laște

Din Ardealul cel bogat în savori – un fel de Turn Babel al bucatelor, căci atâtea etnii și-au fiert mâncărurile tradiționale pe plita lui – din Ardealul acesta fantast am ales o rețetă deloc complicată. Una dintre acele delicioase retete romanesti.  O să-mi spuneți că așteptați mai mult pentru dimineața aceasta de luni, dar nu-i […]

28 februarie 2016

Rețete românești: Chifteluțe cu tarhon în sos roșu

Din Ardealul gusturilor împerecheate, cu… căsătorii mixte între bucate, vine și această rețetă ce-a primit drept zestre… o legătură de tarhon. Poate vi se pare că-i joacă, dar rețeta cu pricina e treabă serioasă și-o să vă pună ceva probleme, dacă nu luați aminte la modul ei de preparare. Chifteluțele cu tarhon, îmbăiate în sos […]

02 februarie 2016
Muschiuleti-porc-crusta4

GURMANDINO.RO: Muschiulet de porc in crusta, cu legume, la cuptor

Porcul si feniculul merg bine impreuna, dupa cum am vazut si cu alte ocazii (vezi reteta de Muschi de porc cu arpagic si caise, respectiv de Rasol de porc la cuptor, cu ierburi si bere). Cum bine se intelege porcul si cu mustarul si cu rozmarinul si salvia. Iar daca mai punem si alte legume […]

13 decembrie 2015

Sarmale in foi de varza acra

Ingrediente

– o jumatate kg carne de porc tocata + 250 gr carne vita
– 100-200 gr (in functie de gust) de sunculita afumata de porc
– 1 legatura marar
– 1 legatura patrunjel
– 1 kg si jumatate de varza acra (murata)
– 2 linguri ulei
– 1 cescuta de orez (aprox 100 gr)
– 1 ceapa medie

12 noiembrie 2014

Varza calita cu afumatura

Ingrediente

1 varza acra mai mare (vreo 2 kg)
300 gr kaiser
500 ml suc de rosii
cimbru uscat
piper boabe
sare daca mai este cazul
foi de dafin

01 octombrie 2014
Amestec delicios la cuptor

Retetele Gospodinei Corporatiste: Amestec delicios la cuptor

Prieteni dragi, vin catre voi cu o reteta delicioasa, care nu numai ca n-o sa va ia prea mult timp la preparare, insa o sa va incante de-a dreptul prin gustul ei complet si savuros! Vorbim, asadar, de un “Amestec delicios la cuptor”, pentru care aveti nevoie de: 4-5 cartofi mari, taiati cubulete, 1 carnacior […]

05 decembrie 2013

Meniul zilei by Gospodina Corporatista: Ciolan afumat la cuptor si fasole batuta

Dragii mei, Pentru azi m-am decis sa va ofer una dintre retetele mele preferate. E delicioasa, minunata, si merge splendid in acest anotimp. In plus, ea e perfecta intr-o zi de post, cand o jumatate a ei poate fi consumata de membri familiei care se decid sa tina post, iar cealalta jumatate poate fi mancata […]

13 noiembrie 2013

Covrigi in zeama de caltabosi

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Albinuta_eu: Covrigi in zeama de caltabosi. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente Carne de porc Orez Bulion Condimente Sare Apa Covrigi   Mod de preparare Matele de porc se […]

14 iulie 2013

Sarmale cu carne

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Alinutza_Rosu: Sarmale cu carne . Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe. Durata2 h30 min Ingredinte 500 gr. carne, 1 buc. varza marisoara, o ceasca orez, 3 buc. ceapa, 2 linguri bulion […]

05 iulie 2013