Covrigi in zeama de caltabosi

14 iulie 2013,

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Albinuta_eu: Covrigi in zeama de caltabosi. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

Carne de porc
Orez
Bulion
Condimente
Sare
Apa
Covrigi

 

Mod de preparare
Matele de porc se spala foarte bine, se razuie cu grija si se tin in apa cu sare si putin otet cateva minute, dupa care se clatesc si se scurg bine de surplusul de apa. Carnea de porc se spala si se trece prin masina de tocat carne. Se amesteca cu orezul, bulion, condimente, sare dupa gust.

Compozitia obtinuta se tine cateva ore la rece, dupa care se introduce in mate cu ajutorul tubului special pentru umplerea carnatilor, montat la masina de tocat sau cu mana deoarece matele sunt destul de groase. Dupa ce s-au umplut matele se leaga bine la capete si se inteapa cu un ac in cateva locuri pentru a nu plesni la fiert.

Se asaza in cratita se adauga putina apa calda si se pun la fiert la foc mic. Zeama este tare gustoasa, iar covrigii tari sunt foarte buni inmuiati in aceasta zeama, bineinteles alaturi de caltabosi.

Caltabosii se pot pastra foarte bine in pungulite la congelator si se scot ori de cate ori cand aveti nevoie…

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita