1 kg carne de miel
1 ceapa
1 telina mica
1 pastranac mediu
3 morcovi medii
60 g orez
Sare dupa gust
4 l apa
leustean verde
1 kg bors
2 oua pentru dres ciorba
Ingrediente: maruntaiele unui miel (ficat, rinichi, inima, o bucata de carne de cca 400 g), prapurul mielului, 2 legaturi de marar verde, o legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde,
Ingrediente
Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat), 150 g ceapa, 100 g franzela, 50-80 ml untdelemn, 100 ml smantana (se poate si fara)
Deoarece noi nu mancam miel si totusi e un obicei ca pe masa de Paste sa fie si drob… eu il fac de ciuperci 🙂
Ingrediente:
Fiindca am un "stoc mare" de foi de vita puse de asta toamna m-am gandit ca ar fi foarte bune niste sarmalute.
Iata ingredientele:
50 foi de vita (desarate in prealabil)
1 kg carne de vita tocata
o ceasca de orez
Ingrediente :
1,5 kg varza acra
1 kg carne de porc tocata
100 gr. Orez
100 ml apa
2 cepe mari
boabe de piper
1 lingurita piper macinat
3 foi de dafin
1 legatura de marar
2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa
sare
bulion cateva linguri
cateva rosii decojite
ulei
o cana de bors
Ingrediente:
500 de grame de carne de porc grasă
500 de grame de carne de vită
200 de grame de slăninuţă afumată (tăiată felii)
2 verze murate
2 linguri zdravene de untură de porc
1 cană de orez
3 cepe
Meniu pentru 4 persoane
700g carne tocata vita + porc – 9 lei
100 g orez -1 leu
3 morcovi – 1 leu
2 ardei gras -1 leu
3 oua -1.5 leu
200 g faina – 0.5 lei
3 ceape – 0.5 lei
1 telina – 1 leu
1 capatana usturoi -1 leu
100 g de bulion -1 leu
Supă cu găluşte
Ingrediente: două carcase de pui (vor fi folosite doar pentru a da gust supei