Ultimele

Meniu de pranz

Retetele tale » Meniu de pranz

Meniu pentru 4 persoane

700g carne tocata vita + porc – 9 lei
100 g orez -1 leu
3 morcovi – 1 leu
2 ardei gras -1 leu
3 oua -1.5 leu
200 g faina – 0.5 lei
3 ceape – 0.5 lei
1 telina – 1 leu
1 capatana usturoi -1 leu
100 g de bulion -1 leu
1 leg de leustean –  1leu
1 leg de marar – 1 leu
1 borcan smantana Casa Buna– 3 lei
Bors magic – 2 lei
100 ml ulei -2 lei
________________
total – 25.5 lei

ciorbita de perisoare
200g carne 
100g orez                                                                      
2 morcovi
1 ceapa
2 ardei
1 telina
1 leg de leustean
1 ou
 

Se pun la fiert legumele si cand sunt aproape gata se adauga orezul si leusteanul (coditele). Se fac perisoare (carne, ou si un pic de orez, condimente dupa gust) si se adauga peste amestecul de legume. se fierb la foc mic. La sfarsit se adauga borsul, bulionul si leusteanul tocat foarte marunt. se serveste cu smantana.

Chiftele cu sos marinat
500g carne tocata
2 ceapa
1 capatana usturoi
2 oua
1 morcov
faina, sare
marar
 Se fac chiftele de marime medie si se prajesc la foc potrivit.
Se caleste 1 ceapa si se stinge cu bulion, apoi se adauga chiftele si s emai lasa sa fiarba la foc mic.

 

Data articol: noiembrie 8, 2010