Sarmalute din carne de porc

18 februarie 2011,

Ingrediente :

1,5 kg varza acra

1 kg carne de porc tocata

100 gr. Orez

100 ml apa

2 cepe mari

boabe de piper

1 lingurita piper macinat

3 foi de dafin 

1 legatura de marar

2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa

sare

bulion cateva linguri

cateva rosii decojite

ulei

 o cana de bors

Mod de pregatire:

Tocam carnea de porc apoi calim ceapa. Pregatim varza murata clatind-o in apa. Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa. Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putina sare si piper macinat. Amestecam bine  apoi incepem sa impachetam sarmalutele. Tocam varza sa punem pe fundul la cratita si deasupra. Punem pe fundul cratitei varza murata si incepem sa aranjam sarmalutele. Punem foile de dafin printre randurile de sarmaute. Dupa ce am pus toate sarmalutele punem bulionul peste ele. Punem si sucul de rosii. Punem varza deasupra si apoi punem apa fiarta cat sa depaseasca sarmalele. Punem piper boabe si lasam sa fiarba la foc mic pe aragaz o ora si jumatate.

Dupa ce au fiert sarmalutele oprim focul la aragaz si incingem cuptorul. Punem cana de bors si apoi mararul tocat si dam la cuptor pentru 30 minute.

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita