Ultimele

Feluri cu carne

Retetele tale » Feluri cu carne » Pagina 94

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente:
– carne de miel (pulpa si piept de miel)
– 2 rosii
– 1 ardei gras rosu
– cativa catei de usturoi
– ulei
– sare, piper si cimbru dupa gust
– vin rosu

18 aprilie 2012

Drob de miel

Ingrediente

1 kg organe miel
3 legaturi patrunjel
3 legaturi marar
2 legaturi ceapa verde
sare, piper, condimente drob
prapur miel
6 oua

18 aprilie 2012

Oua rosii

Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.

14 aprilie 2012

Somon cu orez

Ingrediente:

1 kg file de somon

100 ml de ulei de măsline

2 linguri de suc de lămâie

2 cepe

150 g de orez

07 martie 2012

Gaina nasului

Ingrediente: un pui robust, o lamaie, sare, boia dulce, o lingura miere, 2 catei usturoi curatati si taiati in doua, o sticla cu gatul lung.   Mod de preparare: Puiul se spala foarte bine, se introduce usturoiul in pui cu ajutorul cutitului. Se pune pe o planseta si se unge cu miere, boia dulce, sare […]

05 ianuarie 2012

Sarmale

Ingrediente: 1 kg de carne tocata amestec, o jumatate de cana de orez, 2 cepe, cimbru, piper, un ou, bulion, foi de varza murata   Mod de preparare: Se pun carnea, orezul, ceapa taiata marunt, oul, sare, piper, intr-un bol si se amesteca bine, se ia cam o lingurita de compozitie si se infasoara intr-o […]

08 noiembrie 2011

Sarmalute

  Ingrediente: carne tocata de vita 500g orez 1 cana , ceapa 4 buc ,morcov 2 buc , oua 2 buc piper .sare pasta de tomate 5 linguri varza 1,5 kg ulei 2-3 linguri 2-4 cubulete de slaninuta sau niste carnaciori mai grasi   Preparare: Ceapa, morcovul si verdeata tocate marunt se amesteca cu carnea, […]

05 noiembrie 2011

Toba de casa

Ingrediente: 300g carne porc 300g carne de la urechi,picioare si cap de porc 1 cartof 1 morcov 1 ceapa   Preparare: Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert impreuna cu legumele, apa se pune doar cat sa le acopere (daca se pune mai multa dureaza foarte mult fierberea). Se potriveste focul mai […]

15 octombrie 2011

Fotoliul soacrei!

Este o paine sub forma de fotoliul soacrei sau scaunul soacrei dupa denumirea cactusului cu acelasi nume!

06 mai 2011

Ciorba de miel

1 kg carne de miel

1 ceapa

1 telina mica

1 pastranac mediu

3 morcovi medii

60 g orez

Sare dupa gust

4 l  apa

leustean verde

1 kg bors

2 oua pentru dres ciorba

28 aprilie 2011

Drob din miel

Ingrediente: maruntaiele unui miel (ficat, rinichi, inima, o bucata de carne de cca 400 g), prapurul mielului, 2 legaturi de marar verde, o legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde,

14 aprilie 2011

Drob de miel

Ingrediente

Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat), 150 g ceapa, 100 g franzela, 50-80 ml untdelemn, 100 ml smantana (se poate si fara)

13 aprilie 2011

Drob cu ciuperci

Deoarece noi nu mancam miel si totusi e un obicei ca pe masa de Paste sa fie si drob… eu il fac de ciuperci 🙂

Ingrediente:

12 aprilie 2011

Sarmalute

Fiindca am un "stoc mare" de foi de vita puse de asta toamna m-am gandit ca ar fi foarte bune niste sarmalute.

Iata ingredientele:

50 foi de vita (desarate in prealabil)

1 kg carne de vita tocata

o ceasca de orez

03 martie 2011

Sarmalute din carne de porc

Ingrediente :

1,5 kg varza acra

1 kg carne de porc tocata

100 gr. Orez

100 ml apa

2 cepe mari

boabe de piper

1 lingurita piper macinat

3 foi de dafin 

1 legatura de marar

2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa

sare

bulion cateva linguri

cateva rosii decojite

ulei

 o cana de bors

18 februarie 2011