Ultimele

Feluri cu carne

Retetele tale » Feluri cu carne » Pagina 92

Supă de mazăre

În toate cele patru țări ale Maramureșului, la fasole îi zice… mazăre. Iar în Apuseni, moții fac, în zilele de post, bucate din mazăre de cucuruz. Adică, tot din fasole. Știind toate astea, mai că nu-ți mai vine să-l iei peste picior pe personajul interpretat magistral de Florin Piersic, care tot melițează despre „mazărea, fasole […]

03 aprilie 2015

Curcan fript, ca in 1874

Prieten cu Anton Pann si cu multi carturari romani de la jumatatea veacului al XIX-lea, J.C. Hintescu era de fapt sas – pe numele sau real: Hintz -, librar in Scheii Brasovului. Era insa impatimit dupa tot ceea ce venea din lumea romaneasca, fapt pentru care publica, inaintea lui Anton Pann, o culegere de proverbe […]

19 februarie 2015

Crap cu roșii

Li se spunea cândva… „plămânii Dunării”. Erau acele alveole de apă prin care fluviul „respira primăvara ori toamna, când veneau apele mari. Bălțile din lunca Dunării, pe care le usca „Băltărețul” – vântul căldicel ce începea a bate spre sfâritul iernii, bălțile acelea pline de pește nu mai sunt ce au fost. Ne-au rămas însă […]

17 februarie 2015

Ciorba de fasole cu laste

Reteta pe care v-o daruiesc astazi am primit-o si eu in dar de la Mama Luta din Ampoita, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice ca ar fi poposit si Dumnezeu, intr-una dintre peregrinarile sale pe pamant. Pe Valea Ampoiului a gasit salas de odihna si tarani vrednici, care l-au omenit […]

12 februarie 2015

Miel cu spanac

Da, stiu, mai e o tara pana la Pasti. Nici in post nu am intrat inca. Dar ma gandesc ca, asa cum taranul roman isi face vara sanie si iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele sa-si intocmeasca meniul pentru ziua cea luminata. Nu de alta, dar trecand deunazi prin Mehedinti, pe la Strehaia, […]

09 februarie 2015

Reteta din Basarabia: Tolstolob umplut

La Harjauca, pe Valea Ichelului, in Basarabia, manastirea veche de trei veacuri, am g[sit-o pe Valentina Podgurschii, cea care gateste pentru sfintii parinti, am aflat-o pregatind o reteta cu un nume straniu: „Tolstolob umplut”!   Tolstolobul este, in Basarabia, numele care e dat crapului fitofag cu capul lat. Pregatirea lui este speciala, pentru ca trebui […]

03 februarie 2015

Reteta regala: Inabusita „Coasta de Argint”

Va prezentam o reteta deosebita, creata de Edner, bucatarul Casei Regale a Romaniei, pentru a celebra ridicarea castelului „Cuibul liniștit” al Reginei Maria, la Balcic, pe Coasta de Argint. Reteta a fost publicata in “Dictatura gastronomica. 1501 feluri de mancare” de Constantin Bacalbașa, editura Cartex, 2009, ediție ingrijita și adnotata de Simona Lazar.   Iata cum […]

01 februarie 2015

Coronita de miel umpluta cu drob

Doina-Sidonia are pregatita pentru concursul nostru o minunata reteta de coronita de miel umpluta cu drob.   Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici.     Ingrediente 2 costite de miel intregi 1 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 4-5 catei usturoi cimbru rozmarin 100 g leurda 1 […]

09 decembrie 2014

Piftie de curcan

Amalia s-a pregatit pentru concursul nostru cu acest aperitiv de senzatie: Piftie de curcan.     Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici.         INGREDIENTE -1 piept de curcan cu os (cca 2,5 kg) – o ceapa -2 morcovi -un pastarnac – o telina […]

07 decembrie 2014

Sarmale in foi de varza acra

Ingrediente

– o jumatate kg carne de porc tocata + 250 gr carne vita
– 100-200 gr (in functie de gust) de sunculita afumata de porc
– 1 legatura marar
– 1 legatura patrunjel
– 1 kg si jumatate de varza acra (murata)
– 2 linguri ulei
– 1 cescuta de orez (aprox 100 gr)
– 1 ceapa medie

12 noiembrie 2014

RetetaVideo.ro: Ciorba de conopida

Iata o reteta delicioasa, foarte simplu de preparat: Ciorba de conopida.   INGREDIENTE o conopida medie, spalata, desfacuta in buchetele 2 morcovi, curatati si spalati o bucata de telina, curatata si spalata 200 g. de iaurt un galbenus de ou o legatura de marar, spalat 4 catei mici de usturoi, curatati si spalati (optional) 2 […]

10 octombrie 2014

Ciorbita de curcan cu taitei de casa

Pentru azi va recomandam o delicioasa si foarte sanatoasa ciorbita de curcan cu taitei de casa.   Ingrediente: 2 aripi curcan taiate in jumatate rosii in bulion o legatura patrunjel taitei de casa (dintr-un ou, un varf de sare si faina cat cuprinde) o ceapa 1 morcov 1 telina mica 1/2 ardei Mod de preparare: […]

06 octombrie 2014

Rulouri de pui cu dovlecei

Iata o alta reteta delicioasa trimisa de Daniela: Rulouri de pui cu dovlecei.   Ingrediente 1 piept de pui 2 dovlecei micuti sare piper     Mod de preparare Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri, dupa care ii prajim pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar. Pieptul […]

03 octombrie 2014

Varza calita cu afumatura

Ingrediente

1 varza acra mai mare (vreo 2 kg)
300 gr kaiser
500 ml suc de rosii
cimbru uscat
piper boabe
sare daca mai este cazul
foi de dafin

01 octombrie 2014

Mini rulouri cu baby corn la gratar

Iata un aperitiv deosebit: Mini rulouri cu baby corn la gratar. De la Anisoara67.     Ingrediente (2 portii) Un piept de pui dezosat, o conserva mica baby corn, cateva feliute subtiri de cascaval, 2 ardei capia rosii, un pic de ulei, sare, piper, cateva scobitori din bambus

19 septembrie 2014