Crap cu roșii

17 februarie 2015,
crap

Li se spunea cândva… „plămânii Dunării”. Erau acele alveole de apă prin care fluviul „respira primăvara ori toamna, când veneau apele mari. Bălțile din lunca Dunării, pe care le usca „Băltărețul” – vântul căldicel ce începea a bate spre sfâritul iernii, bălțile acelea pline de pește nu mai sunt ce au fost. Ne-au rămas însă rețetele acelor vremuri, cum ar fi și aceasta, pe care am aflat-o în satul giurgiuvean Greaca.

Ai trebuință de un crap de 1,5-2 kg, 6 roșii, 5 ardei grași, 200 ml untdelemn, 3 cepe, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o crenguță de cimbru, sare, piper, 200 ml vin alb sec.

 

Afla modul de preparare pe AntenaSatelor.ro.

 

 

 

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita