Supă de mazăre

03 aprilie 2015,
supa de mazare

În toate cele patru țări ale Maramureșului, la fasole îi zice… mazăre. Iar în Apuseni, moții fac, în zilele de post, bucate din mazăre de cucuruz. Adică, tot din fasole. Știind toate astea, mai că nu-ți mai vine să-l iei peste picior pe personajul interpretat magistral de Florin Piersic, care tot melițează despre „mazărea, fasole verde”. Rețeta pe care v-o ofer azi nu vine nici din Maramureș, nici din Apuseni, și poate de aceea aici mazărea rămâne tot mazăre.

 

Ai trebuință de: 250 g mazare, o ceapa, o radacina patrunjel, un cartof, doua linguri cu untdelemn, un pahar cu lapte (dacă nu-i zi de post), sare

 

Află rețeta integrala pe ANTENASATELOR.RO.

 

 

 

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita