Aperitive & Garnituri

Salata de boeuf

  Ingrediente: Fiecare isi face salata dupa propriile ingrediente, eu am folosit asa: 1 piept de pui 2-3 cartofi 5 morcovi 3 radacini de patrunjel 4 castraveti murati   Preparate: Dupa ce au fiert toate le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu maioneza facuta dintr-un galbenus de ou cu putin mustar si bineinteles ulei :). […]

detalii

Toba de casa

Ingrediente: 300g carne porc 300g carne de la urechi,picioare si cap de porc 1 cartof 1 morcov 1 ceapa   Preparare: Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert impreuna cu legumele, apa se pune doar cat sa le acopere (daca se pune mai multa dureaza foarte mult fierberea). Se potriveste focul mai […]

detalii

Pate de soia

1 cescuta boabe de soia

1 ardei capia rosu

15 masline negre

2 lingura patrunjel verde tocat

sare, piper

detalii

Masline umplute pinguini

Ingrediente

100 gr masline fara samburi
100 gr crema branza
1 morcov 

Mod de preparare

Se curata morcovul se taie felii rotunde apoi se decupeaza din fiecare cate un triunghi.Acestea vor reprezenta picioarele pinguinilor.

detalii

Cosulete festive cu carne si legume

 

Ingrediente;(ptr.cca.12 buc) 

500 g carne tocata amestec (porc+vita), 2-3 cepe rosii de apa, 1-2 ardei grasi rosii (sau unul rosu,unul verde), un morcov, telina, pastarnac, 300 g ciuperci proaspete, cateva fire de patrunjel si marar verde, sare, piper, 50 ml ulei de masline,

detalii

Salata de boeuf

La noi in casa este de nelipsita in prag de sarbatoare.  Este delicioasa si m-am gandit sa va impartasesc si voua aceasta reteta.

detalii

Aperitiv in 3 culori

Preparatele noastre se "mananaca" intai cu ochii, asa ca trebuie sa fim atenti si la modul cum arata, nu numai sa fie gustoase. Iata un aperitiv vesel, variat in culori si arome.

detalii

Aperitiv cu crenvursti de pui!

Ingrediente:
500 g faina de panificatie
20 g drojdie
1/2 lingurita sare
1 ou

detalii

Aperitiv gustos!

Ieri i-am facut sotului o "declaratie de dragoste" gustoasa!

detalii

Drob din maruntaie de pasare

Ingrediente: 350 g de pipote si inimi de pui; 250 g ficat de pui, 4 oua, 1 legatura patrunjel si una de marar,

detalii

Aperitiv deosebit !

BRAD APERITIV  cu globuri din ketchup
Iti trebuie:
600 g faina
2 oua
2 linguri cu unt
1 cana cu lapte(sau apa)
1 lingurita rasa cu sare
20 g drojdie
    si
carnati, cabanos

detalii

Racitura de pui

Ingrediente

 

2 kg gheare si capuri de pui

1/2 kg morcov

1/2 kg telina

1/2 kg pastarnac

1 capatana usturoi

carne pui(piept,pulpe)

 

detalii

Piftie de porc

Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), foi de dafin,5 – 6 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita rasa de sare .

Mod de preparare
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece .Se adauga piperul,foi de dafin, sarea si ceapa intreaga. Ca sa nu se tulbure, piftia se fierbe de la inceput la foc mic fara clocote, cu capacul tras putin deoparte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa  

detalii

Toba de casa

Ingrediente:

1/2 din carnea si grasimea de la capul de porc; 1/2 din carnea fiarta; 1/4 din sorici; limba (limbile) curatata de pielita; condimente: piper, ienibahar, usturoi.

Mod de preparare :

Toata carnea fiarta se taie in cuburi cu latura de 4-5 cm. Limba se taie in fisii cu grosimea de 2 cm si lungimea de 4-5 cm. Soriciul se taie in fisii de 2 cm. Separat, se strecoara 500-600 ml supa (fara grasime) din oala in care s-a fiert capul de porc si soriciul. Cind toate sint pregatite, materialul taiat (fasonat) se presara cu 1/2 lingurita cu piper macinat, 1/2 lingurita cu ienibahar macinat si mujdeiul (8-10 catei de usturoi sau dupa gust)

detalii

Modele de aperitive

Va trimit cateva imagini cu aperitive pe care le-am servit invitatilor la mese festive:

detalii