Ultimele

Aperitive & Garnituri

maioneza de post

Retetele Gospodinei Corporatiste: Cum sa prepari o minunata maioneza de post si cu ce s-o servesti

Dragi prieteni, traim ultimele zile de post ale Craciunului… Cum spuneam si in alte randuri, nu-i usor sa tot inventezi feluri de mancare de post, la nesfarsit, asa ca ma grabesc sa vin in ajutorul celor care tin post cu o idee buclucasa: cum sa preparam o minunata maioneza de post, alaturi de cei mai gustosi cartofi prajiti aurii.

18 decembrie 2013

Covrigei

Iata o alta reteta trimisa la concursul nostru de Gaby_gabytza:  Covrigei. Participa si tu cu retetele tale de Sarbatori aici.   Ingrediente 500 g faina 250 g margarina 2 oua drojdie cat o nuca chimen mac lapte 1 galbenus 1 lingura sare   Mod de preparare Faina o cernem intr-un bol mai mare. Facem o […]

13 decembrie 2013

Meniul zilei by Gospodina Corporatista: Ciolan afumat la cuptor si fasole batuta

Dragii mei, Pentru azi m-am decis sa va ofer una dintre retetele mele preferate. E delicioasa, minunata, si merge splendid in acest anotimp. In plus, ea e perfecta intr-o zi de post, cand o jumatate a ei poate fi consumata de membri familiei care se decid sa tina post, iar cealalta jumatate poate fi mancata […]

13 noiembrie 2013
salata de spanac cu branza de capra - sfatulparintilor.ro - pexels_com - appetizer-close-up-cuisine-delicious-434258

Meniul zilei by Gospodina Corporatista: Salata de spanac proaspat, musaca de vinete si cafea cu frisca

Incepand de astazi, Reteteletale.ro are un nou colaborator. In fiecare zi, specialistul nostru culinar, cunoscut sub pseudonimul Gospodina Corporatista, iti va recomanda idei pentru o masa savuroasa si sanatoasa pentru tine si familia ta.

11 noiembrie 2013

Salata de boeuf

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Albinuta_eu: Salata de boeuf. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente -400 g piept pui -300 g cartofi rosii, -200 g morcov, -200 g mazare -200 g gogosar acru, -200 […]

14 iulie 2013

Covrigi in zeama de caltabosi

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Albinuta_eu: Covrigi in zeama de caltabosi. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente Carne de porc Orez Bulion Condimente Sare Apa Covrigi   Mod de preparare Matele de porc se […]

14 iulie 2013

Covridog

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Lili: Covridog. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente 10 crenvursti 450 gr. faina 3 linguri ulei drojdie cat o nuca 300 ml apa 1 lingurita sare 1 lingurita zahar […]

08 iulie 2013

Saratele minciunele

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Mocanitza: Saratele minciunele. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Dragele mele gospodine, am sa va dau o reteta excelent de usoara si gustoasa care ne scapa intotdeauna basma curata cand […]

05 iulie 2013

Racitura de pasare in forma de ou

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Akyanca: Racitura de pasare in forma de ou. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente -1 cocos de tara -3 l apa -2 capatani usturoi -1 lingurita boabe de piper […]

24 iunie 2013

Retete pentru Sarbatori: Drob

Ingrediente:
– 1 kg ficat (poate fi de pasare, porc)
– 5 cepe potrivite
– 3 oua
– 4 linguri faina
– marar,
patrunjel

03 decembrie 2012

Pichete

Ingrediente:
– 8 felii paine
– 400 g carnati proaspeti de curcan
– 200 g mozzarella

12 iunie 2012

Saratele

Ingrediente
500 g faina
500 g unt
500 g branza sarata
2 lingurite praf de copt
chimen
un ou

22 aprilie 2012

Drob

Ingrediente:
700g carne tocata amestec
300g ficat porc
300g ciuperci
7 oua
1 legatura ceapa verde

18 aprilie 2012

Oua rosii

Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.

14 aprilie 2012

„Tremurici” (Racitura de porc)

Ingrediente: ½ cap de porc; 2 morcovi; 2 buc pastarnac; 2 cepe; ¼ telina; 3 pliculete de gelatina; 1 capatana de usturoi; 3-4 frunze foi de dafin; piper boabe; sare.   Mod de preparare: Se pune capatana de porc la fiert, se inlatura spuma, iar, dupa o ora, se adauga legumele curatate, intregi, sare, piper […]

10 februarie 2012