Iată o retetă culeasă din satul giurgiuvean Hotarele: Mălainic sau turtă de mălai. Ingrediente un kg făină de porumb, 800 ml lapte (sau apă, pentru cei care țin postul strict), sare. Mod de preparare Mălaiul se cerne. Laptele (sau apa) se fierbe cu sare și se toarnă peste mălaiul cernut, amestecând iute cu o […]
Vă propunem o rețetă călugărească, aflată la Mănăstirea dintr-un lemn din județul Vâlcea. Ingrediente un castron de cartofi fierți, 2-3 morcovi, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi 2-3 fire de usturoi verde, sare, untdelemn. Modul de preparare il gasiti pe AntenaSatelor.ro.
Am spus-o si alta data, o repet, e o imensa greseala sa tot spunem ca am luat sarmalele de la turci, cata vreme ei insisi marturisesc ca le-au imprumutat de la bizantini – cu care, apropo, noi am fost in contact un mileniu, iar cu turcii doar jumatate din acest timp. Simpla etimologie a cuvantului […]
Va recomandam o reteta traditionala din Garda de Sus, județul Alba. Reteta culeasa de Simona Lazar. Se pregateste din malai (faina de porumb), fiert in apa cu sare, branza (de vaca sau de oaie), jumari (pastrate de la taiatul porcului), carnati prajiti, unsoare (untura). Se face o mamaliga fiarta bine (se pune de la inceput […]
Va prezentam o reteta deosebita, de pe Muntele Athos, de la parintele Epifanios. Ingrediente 500 g mazare, 200 g orez, 3 cepe, ulei de masline, un galbenus, sare, piper. Mod de preparare Soteaza usor mazarea, apoi pune-o intr-o strecuratoare, sa se scurga. Curata ceapa, spal-o si taie-o mărunt, apoi caleste-o într-o tigaie cu […]
Ingrediente pentru blat:
250g faina,
50g masline negre tocate,
1 linguta boia de ardei dulce,
1 lingurita condimente uscate(cimbru, rozmarin si oregano),
2 catei de usturoi,
20g drojdie,
Amalia s-a pregatit pentru concursul nostru cu acest aperitiv de senzatie: Piftie de curcan. Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici. INGREDIENTE -1 piept de curcan cu os (cca 2,5 kg) – o ceapa -2 morcovi -un pastarnac – o telina […]
Iata o alta reteta delicioasa trimisa de Daniela: Rulouri de pui cu dovlecei. Ingrediente 1 piept de pui 2 dovlecei micuti sare piper Mod de preparare Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri, dupa care ii prajim pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar. Pieptul […]
Iata un aperitiv deosebit ce poate fi luat fie ca mic dejun, fie ca gustare intre mese. Reteta trimisa de Miclescu Mirela. Ingrediente 4 oua 1 lingurita praf de copt 150 g cascaval 100 g masline tocate maruntel 150 g muschiulet afumat 1/2 lingurita verdeturi de provence un praf de rozmarin macinat 1 […]
Iata un aperitiv deosebit: Mini rulouri cu baby corn la gratar. De la Anisoara67. Ingrediente (2 portii) Un piept de pui dezosat, o conserva mica baby corn, cateva feliute subtiri de cascaval, 2 ardei capia rosii, un pic de ulei, sare, piper, cateva scobitori din bambus
Ingrediente
pentru o portie:
• 2 felii de pâine
• 1 roșie
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de măsline
• sare și piper dupa gust
Ingrediente
500 gr faina
2 oua
1 lingurita de zahar
1 lingurita miere
2 lingurite sare
220 ml lapte
2 lingurite drojdie uscata
70 grame unt
mac, susan
Farfuriavesela a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Veggie mix de primavara. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de […]
Adriana88 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Ghebe prajite. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit […]
Dragilor, oricine are nevoie de idei variate de garnituri, caci ne-am saturat de vesnicul piure sau cartofi prajiti. Va propun, pentru astazi, o varianta de garnitura mai speciala, pe care o puteti manca si independent de carne, ca fel principal, alaturi de o proaspata si crocanta salata verde. Asadar, felul nostrum se numeste Gratin regal.