Aperitive & Garnituri

Salata de vinete cu ceapa

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Akyanca: Salata de vinete cu ceapa. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente: -o vanata -1 ou crud si 1 fiert -1 ceapa mica -o cescuta cu ulei -sare -1 […]

detalii

Racitura de pasare in forma de ou

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Akyanca: Racitura de pasare in forma de ou. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.   Ingrediente -1 cocos de tara -3 l apa -2 capatani usturoi -1 lingurita boabe de piper […]

detalii

Rulouri de pui cu ou

Ingrediente

1 piept de pui
sare
piper
busuioc
boaia de ardei iute
4 oua fierte tari
cascaval
1 ou

detalii

Cartofi duchesse

Iata o reteta apetisanta si aspectuoasa. Nu este greu de facut: Cartofi duchesse.   INGREDIENTE -500 gr cartofi -50 gr parmezan ras -2 oua -50 gr unt -sare, piper   MOD DE PREPARARE Curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare. Cand s-au fiert cartofii,se […]

detalii

Ciuperci cu cascaval si gogosar

Iata o reteta aspectuoasa si savuroasa: Ciuperci cu cascaval si gogosar.   Ingrediente: 8 ciuperci proaspete 150 grame cascaval 1 ceapa uscata 1 ardei gras; ulei; condimente de pui 2 linguri; piper; bulion marar proaspat chimen; cimbru; oregano; busuioc; usturoi granule Mod de preparare: Se curata ciupercile, se scot coditele. Se spala, se pun deoparte. […]

detalii

Chiftelute de cartofi

Ingrediente:

500 g cartofi,1 lingura faina, un albus de ou, 10 g drojdie,100 g ulei.

detalii

Chec aperitiv rapid cu sunca si branza

Iata o reteta delicioasa de Chec aperitiv cu sunca si branza.   Ingrediente: faina de grau 200 g, 6 oua, masline negre 100 g, masline verzi 100 g, sunca de praga, 400 g branza feta, 150 g lapte dulce, 200 ml gogosar murat 2 felii ,ulei de floarea-soarelui 4 linguri, praf de copt 1 plic, […]

detalii

Covrigei cu sare si mac

1 kg faina
1 cub de drojdie
1 lingura zahar
1 lingura sare
1/2 pachet margarina topita(sau unt)
1 cana cu apa
1 cana cu lapte
si mac , sare, susan
 

detalii

Parjoale din ghebe

Ingrediente

ghebe – 800g, oua – 3buc, faina – 100g, patrunjel – legatura, paine – 2 felii, sare, piper, usturoi – 5 catei

detalii

Briose cu cascaval, carnati afumati si susan

INGREDIENTE
-200 ml iaurt sau sana
-100 ml ulei
-2 oua
-1 plic praf de copt
-100 gr cascaval ras
-100 gr cascaval taiat cubulete mici
-3 bucati carnati afumati

detalii

Covrigei cu chimen

Ingrediente:
250 g unt
250 g branza de vaci
100 g zahar tos
300 g faina
2 linguri seminte chimen
1 praf de sare
1 ou pt uns

detalii

Painici umplute in straturi

Ingrediente
300 g sunca, un borcan cu ardei copt, 200 g telemea, un borcan cu zacusca, 300 g spanac, 1 galbenus, susan

detalii

Reteta de Sarbatori: Rulada festiva de carne de porc

Iti trebuie:
400 g muschi de porc
150 g ciuperci
150 g carnaciori
100 g costita afumata
100 g cascaval
100 g ceapa

detalii

Retete de sarbatori: Rulouri de carne de porc

Pentru a o prepara aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa de porc taiata subtire si batuta cu ciocanu, ceapa verde, morcov ou si cascaval!

detalii

Retete de sarbatori: Caltabos

Ingrediente

1 ficat porc, 1 inima porc, 2 plamani porc, 1 kg carne macra, 2 cani orez, 2 lingurite cimbru, 4 cepe, foi de dafin, sare si piper dupa gust, mate de la intestinul gros

detalii