Ultimele

Sarmalute manastiresti cu urda

Retetele tale » Sarmalute manastiresti cu urda

Am spus-o si alta data, o repet, e o imensa greseala sa tot spunem ca am luat sarmalele de la turci, cata vreme ei insisi marturisesc ca le-au imprumutat de la bizantini – cu care, apropo, noi am fost in contact un mileniu, iar cu turcii doar jumatate din acest timp. Simpla etimologie a cuvantului “sarma” nu este suficienta pentru a trece preparatul in contul turcilor. La o cercetare atenta, vom intalni pe teritoriul Romaniei peste 20 de alte denumiri pentru sarmale, cu etimologii dinainte de intrarea turcilor in spatiul balcanic. Reteta pe care v-o propun astazi demonstreaza inca o data inventivitatea romanului in bucatarie.

 

Sarmalute manastirești cu urda

Ai trebuinta de: 2 cani de urda, 1 cana de orez, o ceapa, 25-30 de frunze de sfecla, doua cani de bors, 100 ml bulion, apa. Facultativ: o cescuta de smantana.

 

Modul de preparare il gasesti pe ANTENASATELOR.ro.

 

Credit foto: AntenaSatelor.ro

 

 

Data articol: ianuarie 19, 2015