Sarmale de post cu miez de nuca! Suna interesant aceasta propunere, nu? Iata cum se pregateste aceasta minunata reteta de Sarmale de post cu miez de nuca.
Mod de preparare Sarmale de post cu miez de nuca
Aveti nevoie de varza murata pe care o puneti la desarat in apa si apoi alegeti foile pentru sarmale.
Orezul se alege si se spala. ceapa, morcovul, telina se curata se spala si se dau prin razatoare.
Nuca se da prin masina de tocat sa fie marunta.La tocatura se mai adauga zarzavat verde (patrunjel, marar),condimente (sare, piper, cimbru, oregano),bulion.
Aceste ingrediente se pot cali daca nu aveti probleme cu stomacul (eu nu le calesc pt ca mananca si copilul si le prefer fara calire).
Daca alegeti sa caliti trebuie lasata tocatura la racit inainte de a forma sarmalele in foi de varza.
Dupa formarea sarmalelor in foile de varza se aseaza in vasul in care urmeaza sa le fierbeti, se adauga apa si dupa gust suc de rosii.
Poate va asteptati la cantitati insa eu tot ce gatesc fac din intuitie si aproximarea a cantitatilor.
Sa aveti pofta!
Incearca si acesata reteta video
foto: Depositphosos.com