Ultimele

Felul doi post

pere fashion - sfatulparintilor.ro - monika-grabkowska-xdGszqil4GI-unsplash

Pere fashion

Carmenica ne incanta cu aceasta delicioasa reteta de Pere fashion. Merge si intr-o zi de post.

20 iunie 2021
Salata de legume

Salata de legume

Rekaalina a trimis aceasta delicioasa reteta de Salata de legume.

20 iunie 2021
Taitei scursi cu nuca si portocala

Taitei scursi cu nuca si portocala

Iata o reteta dulce, de post: Taitei scursi cu nuca si portocala

28 martie 2021
Fursecuri cu nuca - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY-COM - cookies-4864278_1920

Desert de post: Fursecuri cu nuca

Va propunem o reteta de desert de post, fursecuri cu nuca, ce poate fi preparata rapid si placut seara alaturi de cei mici.

25 februarie 2021

Sarmale de post: Cele mai simple și delicioase rețete din lume

De Crăciun, sunt nelipsite de pe masă, iar în timpul postului sunt consumate, deoarece sarmalele de post sunt făcute cu orez și alte legume.

03 decembrie 2020
Bombonele de post

Bombonele de post

Prietena noastra laurita82 ne invata sa facem niste bombonele cu nuca de cocos si cacao, numai bune pentru un deliciu de post!

26 martie 2019
Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente: faina cat cuprinde, drojdie – 1 sfert dintr-un pachet mare, ulei – 5 linguri, zahar pudra pentru decor

11 septembrie 2018

Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)

Persoanele care se decid să urmeze un regim de slăbit, pot fi, fără de voie, vegetarieni (sau măcar pe jumătate vegetarieni, adăugând în meniu lapte, brânzeturi, ouă sau chiar peşte). Carnea slabă de peşte (ce are un conţinut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, brânzeturile degresate şi fructele, fiind ingredientele de bază ale […]

27 martie 2018

Sarmale cu orez si stafide, din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia

Aceste sarmale cu orez si stafide sunt delicioase atat in zilele de post, cat si „de dulce”. Reteta este de la maicuta Ileana, de la manastirea Agapia. Mod de preparare Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa […]

04 august 2017

Vinete la cuptor

Astăzi avem o rețetă clasică de toamnă: vinete la cuptor. Să vă mai spun că felul acesta de vinete este potrivit și pentru zilele de post dar și pentru vegetarieni?  Iata cum se prepara! 1. Vânăta se taie pe lung felii nu foarte subțiri care se presară cu sare. Se lasă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. […]

17 iulie 2017

Borș „holtei” cu sfeclă roșie

Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]

08 iunie 2017

Rețete românești: Scordolea – rețeta lui Radu Anton Roman

„Un sos balcanic” – îl numește Radu Anton Roman – neîncercând să-i afle rădăcinile adânci (deși o oarece indicație dă, după cum se va vedea mai departe), precizând de ce-l include în seria de retete romanesti: „foarte folosit cândva în România, azi rar făcut, și doar la Galați și la Brăila, unde racii și grecii […]

25 august 2016

Pilaf cu praz, ca în satele dobrogene

Ești în căutarea unei retete romanesti (sau măcar a uneia care se pregătește în teritoriile noastre de sute de ani, deci e cazul să ne-o asumăm)? Atunci te afli unde trebuie. Rubrica de față este exact despre asta…. Ne-am obișnuit să asociem prazul bucătăriei oltenești și, în bună măsură, nu greșim dacă vom crede asta. […]

24 august 2016

Legume umplute cu grâu

În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult – câteodată și astăzi – umplutura de sarmale se făcea cu grâu – și nu cu orez, cum tot cu grâu erau umplute și legumele, după cum se va vedea în această rețetă […]

11 februarie 2016

Rețete românești: Pilaf călugăresc, ca la Mănăstirea Căldărușani

În ciuda numelui său cu rădăcini otomane – pilaf, pilavi – mâncarea asta, mai ales cea călugărească, e demnă de orice caiet cu retete romanesti! Vă recomand azi un preparat tradițional de post, pe care îl întâlniți atât în casele românilor (de la sat și de la oraș), cât și în mănăstiri. De altfel, eu de […]

05 ianuarie 2016