Rekaalina a trimis aceasta delicioasa reteta de post: Tocanita de cartofi de post
Iata o delicioasa retete de bruschete, numai buna pentru o zi de post.
Pentru zilele in care nu ai pofta de carne, incearca aceasta reteta de Mancarica de linte.
Batoane energizante cu stafide si goji – Sfatulparinitlor.ro. Afla zilnic cele mai gustoase retete, inscriindu-te la Newsletter.
Iata o reteta dulce, de post: Taitei scursi cu nuca si portocala
Va propunem o reteta de desert de post, fursecuri cu nuca, ce poate fi preparata rapid si placut seara alaturi de cei mici.
De Crăciun, sunt nelipsite de pe masă, iar în timpul postului sunt consumate, deoarece sarmalele de post sunt făcute cu orez și alte legume.
Prietena noastra laurita82 ne invata sa facem niste bombonele cu nuca de cocos si cacao, numai bune pentru un deliciu de post!
Ingrediente: faina cat cuprinde, drojdie – 1 sfert dintr-un pachet mare, ulei – 5 linguri, zahar pudra pentru decor
Persoanele care se decid să urmeze un regim de slăbit, pot fi, fără de voie, vegetarieni (sau măcar pe jumătate vegetarieni, adăugând în meniu lapte, brânzeturi, ouă sau chiar peşte). Carnea slabă de peşte (ce are un conţinut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, brânzeturile degresate şi fructele, fiind ingredientele de bază ale […]
Aceste sarmale cu orez si stafide sunt delicioase atat in zilele de post, cat si „de dulce”. Reteta este de la maicuta Ileana, de la manastirea Agapia. Mod de preparare Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa […]
Astăzi avem o rețetă clasică de toamnă: vinete la cuptor. Să vă mai spun că felul acesta de vinete este potrivit și pentru zilele de post dar și pentru vegetarieni? Iata cum se prepara! 1. Vânăta se taie pe lung felii nu foarte subțiri care se presară cu sare. Se lasă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. […]
Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]