Ultimele

Rețete românești: Pilaf călugăresc, ca la Mănăstirea Căldărușani

Retetele tale » Rețete românești: Pilaf călugăresc, ca la Mănăstirea Căldărușani
În ciuda numelui său cu rădăcini otomane – pilaf, pilavi – mâncarea asta, mai ales cea călugărească, e demnă de orice caiet cu retete romanesti!
Vă recomand azi un preparat tradițional de post, pe care îl întâlniți atât în casele românilor (de la sat și de la oraș), cât și în mănăstiri. De altfel, eu de la o mănăstire am aflat rețete, de la Căldărușani, unde la vremea aceea (hăt, demult de tot!) șef al cuhniilor era părintele Dionisie.
Pentru un pilaf călugăresc, gătit cu toată priceperea unui monah, trebuie să ai la îndemână următoarele ingrediente: 10 linguri cu orez, 60 ml ulei (dacă e dezlegare la ulei!), două cepe, un morcov, un ardei gras, 3 dovlecei, sare, piper, verdeață, 3 roșii.
Înainte de orice, te speli pe mâini și pe față, apoi te rogi – ca să îți iasă bucatele gustoase. Apoi, ții seama de sfaturile părintelui Dionisie:
Află pe ANTENA SATELOR detaliile de preparare a acestei retete romanesti.

Data articol: ianuarie 5, 2016