Va prezentam o reteta savuroasa de Sarmalute de vita si porc cu mamaliguta.
Ingrediente Sarmalute de vita si porc cu mamaliguta
1 kg carne tocata (amestec vita si porc)
1 ceasca orez
1 morcov
sare, piper
1 ou
2 verze murate
300 ml suc de rosii
jumatate kg malai,
apa
Mod de preparare Sarmalute de vita si porc cu mamaliguta
Carnea tocata se amesteca cu orezul, oua, sare, piper dupa gust si morcovul ras. Varza se separa foaie cu foaie, apoi se modeleaza sarmalutele. Se pun intr-o oala, se toarna sucul de rosii, se acopera cu apa si se pun la fiert.
Mamaliguta
Punem apa la fiert cu putina sare, cand da in clocot presaram putin malai. Dupa cateva minute, cand incepe sa clocoteasca apa, se toarna malai si se amesteca incontinuu pentru a nu forma cocoloase. Cand malaiul este fiert, se rastoarna mamaliga.
Sarmalele se servesc fierbinti, langa mamaliguta si cu un ardei iute. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video