Ardei umpluti. Ardeii umpluti sunt un aliment traditional in bucataria romaneasca. Ardeii umpluti sunt preparati cu ardei grasi ori gogosari umpluti cu carne tocata (de obicei de porc), orez, ceapa, verdeturi si condimente. Se servesc cu smantana sau iaurt. Poti face ardei umpluti si varianta de post, inlocuind carnea din umplutura cu ciuperci, soia sau legume tocate.
Iata aici secretul celor mai deliciosi ardei umpluti dezvaluit de maestri bucatari celebri si pasionatii de gastronomie.
Ardei umpluti # Reteta 1
Reteta de la viorica:
Ingrediente Ardei umpluti
carne tocata din piept de pui cu porc-500g,
ceapa-2buc,
aredei-7buc,
bulion-1 lingura,
sare,
bors,
ulei,
rosie-1buc,
patrunjel,
morcov-1buc,
orez-75g
Mod de preparare Ardei umpluti
Se curata ceapa, ardeii se curata in interior, se spala si se lasa la uscat pe un servet. Ceapa se toaca si se pune la calit. Peste ea se adauga morcovul, jumatate de ardei tocat, rosie taiata bucatele mici si patrunjel taiat marunt. Se lasa la calit aproximativ 15minute dupa care se adauga bulion si se continua calirea inca 5 minute. Carnea se pune intr-un castron. Ceapa calita, orezul se adauga peste carne si se amesteca bine, bine. Rand pe rand se umplu ardeii, se adauga apa si se pun la fiert la foc mic. In momentul in care sunt gata se aduga 2 cani cu bors si se lasa sa se amestece gustul inca 10 minute.
Pofta buna!
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac # Reteta 2
Reteta de la Reteta-Video
INGREDIENTE Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac
3 ardei grasi, taiati in jumatati, curatati si spalati
o jumatate de dovleac mic, curatat (aproximativ 150 g.)
200 g. de ciuperci champignon, din conserva, scurse
3-4 feliute de ghimbir proaspat sau uscat
3 linguri cu ulei de masline
o legatura de patrunjel spalat
sare
piper proaspat macinat
MOD DE PREPARARE Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac
Taiem dovleacul in cubulete mici.
Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline.
Adaugam bucatile de dovleac, amestecam si calim pana cand acestea se innoaie putin si se caramelizeaza usor.
Punem ciupercile si ghimbirul. Amestecam si calim timp de 3-4 minute, apoi inchidem aragazul.
Incalzim cuptorul.
Condimentam amestecul pentru umplutura ardeilor cu sare si piper macinat.
Umplem fiecare jumatate de ardei cu amestecul de ciuperci si dovleac, apasand bine.
Punem ardeii umpluti intr-o tava si turnam deasupra o lingura cu ulei de masline.
Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 10-15 minute, la 170 de grade.
Tocam marunt patrunjelul.
Cand ardeii sunt usor rumeniti, scoatem vasul din cuptor si presaram deasupra patrunjel.
Servim calzi.
Reteta video completa o gasiti aici
Pofta buna!
Ardei umpluti cu carne vita # Reteta 3
Reteta de la Cornel15.
Ingrediente Ardei umpluti cu carne vita
13 buc ardei
1 kg carne tocata vita
1 canuta orez
sare, piper dupa gust
200 ml suc de rosii
Mod de preparare Ardei umpluti cu carne vita
Se pregatesc ardeii, se scobesc, se curata de seminte, apoi ii spalam bine.
Carnea se amesteca cu orez, cu sare si piper dupa gust.
Umplem ardei cu amestecul de carne,ii punem intr-o oala mare, adaugam sucul de rosii, apoi completam cu apa.
Introducem in cuptorul incins.
Serviti cu placere!
Ardei umpluti cu carne de curcan # Reteta 4
Reteta de la anisoara67.
Ingrediente Ardei umpluti cu carne de curcan
10 arderi grasi,
10 rosii mari si tari,
3 rosii pentru capace la ardei,
1,5 kg carne tocata de curcan,
o cescuta de orez,
o ceapa,
2 oua,
o legatura mare de marar si patrunjel,
sare,
piper,
o lingura de legume deshidratate fara sare,
ulei de masline
Mod de preparare Ardei umpluti cu carne de curcan
Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indeparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas, rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se curata de miez cu o lingurita.
Se framanta bine carnea tocata cu ceapa taiata fin, cu verdeata tocata, cu cescuta de orez, cu lingura de legume deshidratate, cu ouale, se sareaza si pipereaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple fiecare ardei si rosie in parte.
Intr-o cratita mai larga si mai inalta se asaza primul stratul de ardei umpluti carora le-am facut la fiecare capac din rosii, apoi deasupra se asaza un strat de rosii, asezate cu capacele in jos. Se toaca tot miezul scos din rosii cu un cutit, se toarna deasupra, se compleaza cu apa, se mai adauga o lingurita de sarei ulei de masline apoi se acopera oala si se pun la fiert. De la primul clocot se da focul incet si se lasa sa fiarba domol 45 de minute. Se servesc calzi presarati cu verdeata sau cu smantana.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2