Ultimele

Ardei umpluti 10 retete. Secretele celor mai savurosi ardei umpluti

Ardei umpluti 10 retete. Secretele celor mai savurosi ardei umpluti

Ardei umpluti cu orez. Reteta de post # Reteta 5

Reteta de la .

Ardei umpluti cu carne vita

Ingrediente Ardei umpluti cu orez

10-15 ardei

4 cepe
2 morcovi
200 gr orez
ulei
3 linguri bulion
3-4 rosii
patrunjel
condimente
sare, piper

Mod de preparare Ardei umpluti cu orez

Se taie marunt ceapa iar morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Se calesc in ulei pana se inmoaie.
Se adauga bulionul si orezul, se mai lasa cateva minute pe foc amestecand continuu ca sa nu se lipeasca apoi adaugam sare, piper si patrunjelul tocat marunt si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Umplem ardeii cu compozitia rezultata, le punem capacel cate o felie de rosie, ii punem intr-o cratita, completam cu apa si dam la cuptor la foc mic.
Cand sunt gata se presara cu patrunjel verde tocat marunt si se servesc fierbinti

Pofta buna!

Ardei umpluti cu orez si ciuperci. Reteta de post # Reteta 6

Reteta de la,

ardei umpluti de post - sfatulpaintilor.ro - pixabay_com - peppers-1300830_1920

Ingrediente Ardei umpluti cu orez si ciuperci

10 ardei grasi,

300 gr orez,

2 conserve ciuperci taiate,

1 cescuta de ulei,

1 ceapa,

sare, piper,

1 morcov,

o legatura de marar,

3 rosii,

200 gr. smantana

Mod de pregatire Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ardeii se spala, se taie un capacel, in jurul coditei, se scot semintele si se curata bine in interior. Se oparesc 10 minute in apa clocotita si se lasa apoi la scurs. Ceapa si morcovul taiate marunt se calesc in ulei, apoi se adauga si ciupercile scurse de zeama. Dupa se adauga si orezul care in prealabil se spala bine. Se adauga pe rand sarea cu piperul si mararul tocat marunt. Se calesc toate la foc domol adaugandu-se din cand in cand cate putina apa. Cand orezul este pe jumatate facut se opreste focul si se lasa la racit. Dupa se trece la umplerea ardeilor cu compozitia. La capatul ardeilor se pune capac din felii de rosii. Se asaza in oala si se acopera cu apa.  Se dau la fiert. Dupa fierbere sunt gata de servit alaturi de o lingura generoasa de smantana (daca nu tineti post).

Pofta buna!

Ardei umpluti. Reteta lui Adi Hadean # Reteta 7

ardei-umpluti-adi hadean - 11

Nu-s ardeii umpluti vreun miez de intelepciune gastronomica dar sunt o legatura buna cu copilaria mea. Ma intreb cati dintre cei care au azi pana-n 30 de ani mai fac ardei umpluti. N-o sa ma ajute probabil la nimic raspunsul insa sper sa ajute pe oarecine postarea mea de azi. Dintre toate versiunile posibile de ardei umpluti am ales-o pe cea de mai jos.

Totul pleaca de la afumaturi. Niste fleica afumata, adusa din Baia Mare si un carnat uscat bine si afumat. Langa ele, o ceapa, un morcov maricel, o radacina de patrunjel (cica e tulpina de fapt, da’ nu o sa ma leg de asta acum).

Ardeii sunt foarte importanti si ei. Mai ales ca ei trebuie sa fie umpluti. De obicei aleg din cei cu peretii subtiri. Nu foarte mari. Carnea pentru umplutura e amestec de vita si porc, cu putina grasime.

Curat ardeii de seminte si nervuri.

Tai afumatura in bucati potrivit de mari. Apoi trec la umplutura.

Toc ceapa si o amestec cu patru linguri de orez. Adauug la astea o lingura de ulei si pun tigaia cu toate pe foc. O tin acolo trei-patru minute, pana sticleste orezul, pana devine ceapa translucida.

Amestec orezul, ceapa, carnea si un ou co marar tocat si patrunjel asemenea. Condimentez cu sare si piper apoi amestec bine.

Asez ardeii in oala, afumatura, morcovul si patrunjelul printre ei, mai pun frunze de telina si o ramurica de cimbru, acopar cu apa si capac si las sa fiarba un ceas si jumatate pe foc mic.

Aproape la urma-i trag o sfanta de ingrosala dintr-o lingura de faina si patru linguri de smantana pe care o lungesc cu zeama de pe ardei inainte de a o turna in oala. Mai las pe foc mic cinci minute apoi sting focul. Gata.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Adi Hadean poti gasi aici.

Ardei umpluti by Chef Paul Siserman # Reteta 8

ardei-umpluti - Paul Siserman

Ingrediente Ardei umpluti

  • 2 ardei grasi (de preferat de culori diferite)
  • 200 grame carne tocata (de miel, vita sau amestec)
  • 1/4 cana de orez
  • 1/4 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingura oregano uscat
  • 1 lingura menta uscata
  • 1/4 lamaie
  • 1 ou
  • 1 rosie mare (sau 1/4 cutie cuburi de rosii in bulion)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de feta (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare Ardei umpluti

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Spalati si scurgeti orezul. Incingeti uleiul intr-o cratita. Sotati ceapa si usturoiul. Adaugati carnea si rumeniti-o usor. Adaugati orezul si rumeniti-l pana devine sticlos. Adaugati menta si oregano, sare si piper – dupa gust. Adaugati 1 lingura de pasta de tomate. Luati amestecul de pe foc si, dupa ce se racoreste, incorporati un ou in el. Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Decupati partea de sus a ardeilor, indepartati cotorul si semintele din interior, dar pastrati capacul. Decojiti rosia si tocati-o marunt. Ungeti un vas termorezistent inalt sau o cratita cu putin ulei. Puneti rosia tocata pe fundul vasului. Umpleti ardeii cu amestecul de carne tocata, puneti-le capacele si asezati-i, unul langa altul, in vas. Taiati lamaia bucati, pe lungime, si introduceti bucatile printre ardei. Amestecati restul de pasta de tomate cu apa si turnati-o printre ardei. ( Nu umpleti vasul). Acoperiti vasul si introduceti-l in cuptorul preincalzit pentru 90 de minute. In ultimele 15 minute ridicati capacul, pentru a permite ardeilor sa se rumeneasca la suprafata.

Ardeii umpluti se servesc calzi, la temperatura camerei sau chiar reci, cu feta sfaramata peste.

Pofta buna!

Mai multe retete de la Chef Paul Siserman gasesti aici.

Ardei umpluti in stil mexican. Reteta lui Nicolai Tand # Reteta 9

 ardei umpluti in stil mexican - nicolai tand

Ingrediente Ardei umpluti in stil mexican

10 ardei kapia mici
300 g de branza Cheddar
50 g de smantana
50 g de branza dulce
150 g de cascaval
4 catei de usturoi
2 linguri de pesmet
3 linguri de ulei de masline
patrunjel verde, ceapa verde, chimen, sare – dupa gust

Mod de preparare Ardei umpluti in stil mexican

ala si curata ardeii, decupand usor codita si pastrand-o pe post de capac. Amesteca intr-un castron smantana cu branza dulce, cu cascavalul si jumatate din branza Cheddar date pe razatoare, usturoiul pisat, chimen, sare, patrunjel verde tocat si ceapa verde tocata. Umple ardeii cu acest amestec si pune-le capacelul. Aseaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i sa se coaca pentru 20-30 de minute. Intre timp amesteca intr-un castron pesmetul cu branza Cheddar data pe razatoare. Cand ardeii sunt gata, scoate-i din cuptor, unge-i cu ulei peste tot si apoi da-i prin amestecul de Cheddar cu pesmet cat sunt inca fierbinti.
Pofta buna!

Ardei umpluti ca in Bucovina. Reteta lui Radu Anton Roman # Reteta 10

Ardei umpluti

Ingrediente Ardei umpluti ca in Bucovina

• 10 ardei grasi, cat de mari si de sanatosi

• 250 g carne porc tocata

• 200 g carne vitel tocata

• 150 g orez

• 1 ceapa mare (da’ mare!)

• 2 oua

• 1 litru supa de carne

• 1 kg de rosii

• 1 pahar de vin alb

• 1 lingurita zahar

• 100 ml bulion gros de rosii

• 1 pahar smantana

• sare, piper – la buna placere

• cimbru, patrunjel, marar

• 1 lingura untura de gasca (2 linguri ulei)

Mod de preparare Ardei umpluti ca in Bucovina

• Se grijesc (se curata, se spala, se scot cotoarele) ardeii

• Se inmoaie ceapa pe foc mic in untura de gasca

• Se toaca verdeata

• Se amesteca carnea cu ceapa, ouale, orezul – cimbru praf, marar, sare, piper, 50 ml bulion (unii de pe la Oradea pun si ceva carne si slaninuta afumate, pentru gust)

• Se umplu ardeii, se capacesc cu felii de rosii

• Se potrivesc intr-o cratita unsa cu untura sau ulei – sa stea sprijiniti unul pe altul, vertical ca niste falnice turnuri, cu deschizatura in sus, sa poata rasufla la greul caldurii

• Se paseaza rosiile

• Se acopera ardeii cu supa, vinul si pasta de rosii proaspete, agrementate de sare, piper, se acopera, se pun in cuptor sau pe plita, la foc mic, acoperit, cam un ceas

• Se amesteca 50 ml bulion cu smantana si zaharul

• Dupa ce a trecut o ora de fiert molcom, poate si mai bine, si a scazut si zeama, se toarna sosul de smantana ploaie si se mai lasa in cuptor, sa molcomeasca si sa capete capacele de rosii o frumoasa culoare auriumaronie

• Se presara asa, de un pamplezir, patrunjel verde si se ofera fierbinti

Taina: Nu-s chiar buni de pe o zi pe alta, pielita ardeilor oxideaza si prinde gust metalic.

Pofta buna!

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: martie 2, 2023