Porc

Muschi de porc cu ceapa caramelizata

Muschi de porc cu ceapa caramelizata

Familia are nevoie de un rasfat culinar, acum ca e sfarsit de saptamana si sunteti cu totii acasa. Va recomandam un muschiulet de porc cu ceapa caramelizata.

detalii
Bors de porc cu taietei de casa

Bors de porc cu taietei de casa

 

Ingrediente: carne de porc 500g, cartofi-5buc, ceapa-2 buc, zarzavat ; ardei verde-1/2, morcov-3buc, telina-1/2, patrunjel-o legatura, bors-500ml, bulion-100g, taietei de casa-100g

Tehnica prepararii:

Carnea se spala si se lasa la fiert 4ore,cand este 90% fiarta

detalii
Friptura de porc si vita la cuptor

Friptura de porc si vita la cuptor

Ingrediente
-3buc carne vita
-3buc carne porc
-1/2 ceasa ulei
-5 felii lamaie
-2 catei usturoi
-1 pahar vin alb
-apa
-sare
-1 ceasca bulion

detalii

Gulas cu carne de porc

Ingrediente
1 kg carne porc
4-5 cepe
4-5 cartofi
100 gr smantana
1 ou
1/2 pahar faina
sare,piper
boia de ardei
1 legatura patrunjel
2-3 linguri bulion

detalii
tocana botosani

Tocană „ca la Bot’șăni”

Simona Lazar ne aduce o noua reteta de pe plaiuri moldovene: Tocană „ca la Bot’șăni”.   Ingrediente Tocană ca la Botoșani carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru sămânță de mărar

detalii

Gulas cu carne de porc

Daca doriti sa pregatiti o reteta mai speciala pentru masa de Revelion, va prezentam reteta de gulas cu carne de porc asa cum ne-o recomanda prietena comunitatii noastre, vio_dreams.

 

Ingrediente:
 

1 kg carne porc

4-5 cepe

4-5 cartofi

100 gr smantana

1 ou

1/2 pahar faina

sare,piper

boia de ardei

 

detalii
Sarmale fierte în vin

Sarmale fierte în vin

Eu nu am făcut până acum sarmale fierte în vin dar am mâncat la mama unei prietene așa minunății de sarmale. Mă tentează să fac sarmale din astea pentru masa de Crăciun… îmi ține cineva companie la sarmale fierte în vin?    Mod de preparare Sarmale fierte în vin 1. Cu o zi înainte de […]

detalii

Tocanita de cartofi cu carne slaba. Cea mai simpla reteta!

Iata o reteta delicioasa, numai buna pentru o zi racoroasa: Tocanita de cartofi cu carne slaba.   Ingrediente tocanita de cartofi cu carne slaba 1 kg cartofi (eu am pus si albi si rosii) 2 ardei grasi verzi 1 ardei gras rosu 1 morcov 2 cepe 500 g carne macra (fara grasime) 50 ml ulei […]

detalii

Friptura de porc cu mamaliguta si sos de usturoi

Veronica22 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Friptura de porc cu mamaliguta si sos de usturoi. Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!   Ingrediente Friptura de porc cu mamaliguta si sos de usturoi 1 kg cotlet de porc fara os si slanina sare,piper,boia […]

detalii

Sarmale in frunze de vita de vie

Iata o noua reteta de la Gaby_Gabytza: Sarmale in frunze de vita de vie.   INGREDIENTE 1 kg carne tocata 100 g orez 2 linguri pasta de tomate 1 ceapa mare 2 morcovi 2 oua 2 linguri faina sare piper cimbru marar patrunjel frunze vita-de-vie 2 feli de sunca 1 crenguta cimbru  

detalii

Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze

Iata un platou deosebit: Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze. Reteta de la Vendy.   Ingrediente Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze 4 x buc. mere 100 x gr unt – 5 buc. cuisoare – 100 ml ulei de masline – 1 buc. ceapa alba – 1 […]

detalii

Mancarica de ciuperci sub capac de paine

Daniela a trimis o reteta delicioasa de Mancarica de ciuperci sub capac de paine.   Ingrediente 2 cepe 1 legatura leurda 2 linguri pasta de tomate 1 kg ciuperci sare piper cimbru oregano boia de ardei 200 g gusa Aluat 300 g faina 1 lingura ulei 1/3 plic drojdie uscata 1/2 lingurita sare 150 ml […]

detalii

Ciorba de perisoare cu carne de porc

Simplu de facut si cu un gust delicios: Ciorba de perisoare cu carne de porc, de la Abetina.   Ingrediente Ciorba de perisoare cu carne de porc -1kg.carne slaba de porc, -1 morcov, -1 radacina de pastarnac, -1 ceapa, -2 ardei capia rosii, -1 cub maggi de legume-1 cub maggi cu gust de gaina, -1 […]

detalii

Pulpa de porc frageda cu sos de rosii

Iuliana22 a trimis o reteta delicioasa de Pulpa de porc frageda cu sos de rosii.   Ingredinte 500 grame pulpa de porc 1 conserva de rosii in suc 1 ceapă 4 grăunte de usturoi Un cub de unt Sare, piper, cimbru, 1 lingurita boia dulce sau iute Busuioc, susan

detalii

Legume asortate, umplute cu carne

Ingrediente:

1 kg ardei gras (de marime potrivita);

1 kg dovlecei;

1,5 kg rosii;

3 cepe potrivite;

2,5 kg carne de porc tocata;

2 oua;

230 g orez;

200 g bulion;

1 lingurita de patrunjel;

1 lingurita marar;

Sare, piper si cimbru dupa gust (2,5 g sau ½ de lingurita din fiecare)

detalii